Які страви готують на Святвечір у Рожищенському районі
Святий Вечір, Святвечір, Багата кутя або Вігілія – одне з найурочистіших християнських свят, яке відзначається ввечері напередодні Різдва Христового. Православні християни, які користуються юліанським календарем, відзначають Святвечір 6 січня.
На вечерю напередодні Різдва заведено подавати 12 пісних страв. Що готуватимуть жителі району на Святвечір, запитував сайт Район.Рожище.
Звісно, обов'язковою стравою у цей день буде кутя. Багато мешканців району готуватимуть до святкового столу також рибу: смажитимуть чи запікатимуть. Популярними є й інші рибні страви – салати, оселедець, канапки.
Також до святкового столу подаватимуть страви з грибів: підливи, мариновані гриби, запечені шампіньйони.
Окрім того, на святвечір готують вареники з різними начинками, вінегрет, страви з картоплі.
Серед десертів – запечені яблука з медом, чорнослив з горіхами, фруктові галяретки та узвар.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Коментарі