Уродженця села Копачівка судили за хабар патрульним

27 Грудня 2019, 09:16
3769

Луцький міськрайонний суд під головуванням судді Олесі Калькової розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженця села Копачівка Рожищенського району, вдівця, маючого на утриманні 4 малолітніх дітей, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. Йдеться про пропозицію хабаря службовій особі.

Слухання справи відбулось 10 грудня. Про це йдеться у вироку суду.

25 жовтня близько 17:22 працівники патрульної поліції, виконуючи свої службові обов'язки з охорони громадського порядку, перебуваючи на узбіччі автодороги в селі Зміїнець Луцького району, зупинили автомобіль марки «Opel Zafira» на литовській реєстрації. Під час з'ясування особи водія, візуально встановили його перебування у стані алкогольного сп'яніння.

«Після цього, підсудний підійшов до службового автомобіля «Mitsubishi Outlander» та висловив пропозицію про надання поліцейським неправомірної вигоди за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Поліцейський повідомив чоловіка про те, що такі дії є неправомірними і за їх вчинення передбачена кримінальна відповідальність», – йдеться у матеріалах справи.

Однак підсудний поклав до бардачка службового автомобіля «Mitsubishi Outlander» 800 гривень. Таким чином чоловік своїми умисними діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України.

Суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості від 31 жовтня про обвинувачення підсудного у вчиненні кримінального правопорушення між прокурором Луцької місцевої прокуратури Юрієм Сушиком та підозрюваним.

Визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 369 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 9 350 гривень.

Вилучені під час проведення огляду місця події 800 гривень конфіскувати в дохід держави.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39