ПОЗИЦІЯ: Бюджет-2017 Рожищенського району як приклад управлінсько-господарської бездарності влади

11 Січня 2017, 17:35
2738

10 січня сесія Рожищенської районної ради прийняла районний бюджет на 2017 рік. Такий бюджет, м’яко кажучи, бентежить та ставить більше питань ніж відповідей.

Та ще більше дивує легковажність, з якою депутати (за винятком представників ВО «Свобода») прийняли це рішення, відверто та без особливих докорів сумління забувши про інтереси громади.

Місцева влада вирішила обвести мешканців нашого району навколо пальця.

Сам бюджет був поданий як бездефіцитний, але насправді реальна потреба в додаткових коштах становить 10 мільйонів гривень. Ухваливши такий бюджет, депутати райради взяли на себе всю повноту відповідальності за подальші дії районної адміністрації та розв’язали їй руки.

Тепер на район чекає нова хвиля закриття шкіл і урізання інших соціальних видатків.  Адже більшість депутатів, на догоду адміністрації, їх в бюджет не закладали.

Завдяки цьому у 2017 році нас чекають чергові пропозиції влади на чолі з головою РДА Інною Гайворонською щодо закриття ряду сільських шкіл, велике скорочення персоналу в районній лікарні і, навіть можливо, об’єднання ФАПів.

Центральна влада повсюдно «трубить» про успішну децентралізацію, а насправді підступно перекладає свої фінансові зобов’язання на місця. З кожним роком забезпеченість власними коштами місцевих бюджетів падає.

На розвиток громади взагалі не залишається ресурсів, бо уряд Гройсмана вирішив передати весь тягар фінансування бюджетних закладів, не забезпечивши район необхідною податковою базою.

На 2017 рік з держбюджету передається на фінансування за кошти місцевих бюджетів оплата комунальних послуг та енергоносіїв для установ охорони здоров’я, утримання шкіл.

Завдяки тотальному зростанню вартості електрики, газу та послуг опалення, яке відбулося за часів прем’єрства Яценюка та Гройсмана, це будуть величезні суми.

Також представники ВО «Свобода» неодноразово піднімали питання про фінансування методкабінету. Держава зобов’язує, щоб він був та коштів на зарплати методистів не дає. І це не виняток, а правило.

Тому фракція ВО «Свобода» в Рожищенській районній раді не голосувала за такий антисоціальний провальний і бездарний бюджет. Ми згідні реформувати і освіту, і медицину, але це потрібно робити для людей, а не для звіту чи на догоду верховній владі.

З таким місцевим керівництвом і підходами до бюджетної політики з боку центральної влади Рожищенський район сьогодні не розвивається, а стрімко деградує.

Якщо районна державна адміністрація й надалі покірно співатиме під дудку влади і здійснюватиме курс на ліквідацію соціальної сфери, то скоро це призведе до того, що ми залишимось без шкіл в селах, без лікарні та з масою безробітних.

Минулого року частину шкіл вже закрили, а коштів на освіту все-одно не вистачає. І їх не може вистачити, якщо власних доходів у районі очікується зібрати трохи більше 20 мільйонів гривень. Це мізер.

Доріг в районі вже й так майже не має. Інвестиції не йдуть. То куди нас веде районна влада? Яке майбутнє вона будує разом з президентом, урядом та коаліцією у складі «Блоку Порошенка», «Народного фронту» і їх олігархів-сателітів?

Олександр Нікончук, голова фракції ВО «Свобода» у Рожищенській райраді

 

Коментарі
11 Січня 2017, 21:05
"злилися в кучу коні , люди.." якась каша. то уряд винний , то то голова рда, то депутати. пан Нікончук - ви є членом бюджетної комісії. то де ваша робота по районному бюджету ? на сесії лише показати всім своє "ФЕ"? по методкабінету подайте свій проект рішення , як вбачаєте конкретний вихід з ситуації. поки все це виглядає як " палки в колеса " і не більше
11 Січня 2017, 21:08
Давай Саньок гоні тих методистів на чолі з Сидоруком
11 Січня 2017, 21:15
за тої свободи ми вже на самому дні...вже добаламутили людей...що вся країна в жопі...
11 Січня 2017, 21:23
ВСІ КОЗЛИ КРІМ НІКОНЧУКА!
11 Січня 2017, 22:23
Нікончук може й не є сильним в журналістиці, але він не подає (не має на те права) проекту бюджету - вчіть матчасть. Нікончук не Нострадамус, але лише сліпі не бачать, що недофінансування освіти призведе до закриття шкіл. Нікончук й до Ванги не дотягує, але чим обернеться для району недофінасування медицини - мабуть лише "недалекі" не бачать. А от хто скаже про недофінансування органів влади?!! Окремі спеціалісти не можуть побачити, що рішення уряду та їх держбюджет породив більшість проблем місцевих бюджетів, а більшість місцевих депутатів розділяють цю відповідальність голосуючи за такі недолугі бюджети на місцях. Шкода, що хтось не розуміє залежності місцевого бюджету від державного...
11 Січня 2017, 22:30
бачу, попередня рада була"добра", а сьогоднішня переплюнула. А де "Самопоміч", "Радикальна", Громадянська позиція". Чи їх все влаштовує? Чи влада і до них знайшла підхід?
11 Січня 2017, 22:45
скільки грошей вділили методкабінету? чомусь жодної статті немає про сесію райради. Згадали тільки архів.
11 Січня 2017, 22:47
Щоб когось щось не влаштовувало потрібно трішки хоча б чимось цікавитись і хочаб щось знати, але навіщо? Давня мудрість "які люди то така й влада" чітко відображається у нас в районі, бо нікому нічого не потрібно. А завтра створять нові партії (проекти) і ті ж "безголові" знову будуть депутатами. Подивіться хто керує в районі і скільки партій та проектів поміняли? Згадайте хоча б Савчука, тапер його дружина - а що змінилось? Однак всі святі, а Нікончук і Свобода винуваті...
12 Січня 2017, 00:02
всі депутати райради і міськради рожищ --випадкові люди ....вони неусвідомлюють нашо те депутатство їм і потрібне....вони ніяк неможуть зрозуміти що їх вибрала місцева громада для захисту своїх прав і свобод....а вони навпакі ---виконують і приймають злочині рішення щодо своїх виборців----застосовують злочині норми податків і орендних плат за землю і як стадо німе піднімає рукі на сесіях....
12 Січня 2017, 00:29
Нехай ті, що голосують за скорочення шкіл оприлюднять свої атестати. Лише двійочники голосують за знищення освіти. <br/>Настає час кріпацтва Шевченківського періоду: неграмотні неуки-кріпаки та малограмотні пани-бізнесмени.<br/>І ще повертається Земська медицина: один земський лікар на три села.<br/>Геноцид продовжується...
12 Січня 2017, 00:37
Що правда - то правда.... полізли у місцеві депутати всі, кому не лінь... Свідомо грамотних людей там явно брак... Депутат має бути не лише хорошим менеджером, керівником, аналітиком, знати управління персоналом, бути обізнаним у всіх сферах діяльності міста і району, а ще й бути юридично освіченим і знати ВСЕ законодавство, щоб на основі статей, постанов юридично правильно обґрунтовувати свої рішення, керувати не так, як кажуть &quot;зверху&quot;, а пропонувати альтернативу і відстоювати честь своїх виборців, бюджетних установ, с/господарств... а в нас дійсно...&quot;стадо&quot;піднімає руки на сесіях, можливо зовсім навіть не розуміючи, про що йдеться мова....
12 Січня 2017, 00:42
а в нас хіба взагалі є грамотні люди?якшо він грамотний в своїй сфері це не означає,шо він грамотний в іншому. то хоч би в своїй сфері наводили порядок і відстоювали інтереси людей знаючи все з середини
12 Січня 2017, 00:46
Хто ж те стадо обирає? Знову замкнене коло? Не шукайте винуватих, думайте, кого обираєте.
12 Січня 2017, 01:06
Методкабінету вилілили щедро 1млн.150000
12 Січня 2017, 10:39
Говорити по факту прийнятого бюджету - це показник некомпетентності. Потрібно розуміти одну річ - бюджет формується по реальних можливих надходженнях і коли немає надходження - як можна говорити про видатки? Що зробив Нікончук для того щоб наповнити бюджет? Нічого! Абсолютно нічого! Ба, він навіть в той час, як був підприємцем, не платив податків, НЕ НАПОВНЮВАВ бюджет, його кликали на комісії - він не зявлявся. Який він патріот? Він не патріот. На минулих виборах до місцевих рад він особисто членам дільничних виборчих комісій розвозив гроші за роботу в цих же комісіях. Який він чесний? Він не чесний. До тих пір, поки такі горлопани як Нікончук, Дулюк і інші іхні побратими будуть диктувати як нам жити - доти буде бардак. Цей горе-трудяга показав свою удаль на &quot;Вудленді&quot;, потім на &quot;ЛПС&quot; і кожен раз йшов зі скандалом звинувачуючи власників і роботавців у ЧОМУСЬ як правило поганому. Гнилий чоловік Нікончук і позиція його гнила. Декларативні гасла ми уже проходили, вже таке було і до чого дійшло? Хіба можуть такі нечестиві люди бути депутатами? Що Нікончук, що Дулюк - одного поля ягоди! Що зробив Дулюк для наповнення бюджету, де він працював і скільки заплатив податків? Отож, але зате він очільник ГО &quot;Самооборона&quot;. Цікаво, від кого вони самооборонятися хочуть? Від себе хіба. Ха-ха, аж смішно!
12 Січня 2017, 12:23
Порада - зробіть собі особисте псевдо, щоб кожного разу не видумувати нове! Так простіше))))) А наш власник дивиться на те, що ви, як в'юн на пательні вертитеся, аби висвітлити свої &quot;добре&quot; і &quot;чесне&quot; ім'я!!!!
12 Січня 2017, 12:32
Нешановна редакція де мій коментар щодо Нікончука? Чи ви вирішили зробити йому &quot;золотий дощ &quot;?
12 Січня 2017, 12:40
Нешановний нацик, якщо там була лайка, то ми його видалили!!!
12 Січня 2017, 12:53
Яка лайка в словах : ти дивись як Копачівський півень закукурікав?
12 Січня 2017, 13:04
Ну якщо ви вважаєте такі слова нормальними, то про себе теж пишіть &quot;Рожищенський півень на прізвисько Нацик&quot;
12 Січня 2017, 13:10
Люди добрі поки ви човпетеся один з одним всякі Савчцки гайворонські та іже з ними жипуть припіваючи.Невже ви цього ще не зрозуміли?і школи Інка закрние і медперсонал скоротить зробить все так як скаже бос....Труба діло!!!!
12 Січня 2017, 14:08
В мутному болоті легше рибу зловити, то поки ви тут пишите хтось вже &quot;руки потрирає&quot;. Писали про надходження до бюджету, але район дотаційний, то його проблеми не від податків 1 чи 10 підприємців, а від держбюджету, де не перебачили коштів на місця, а все для ВРУ та КМУ. То ж кожен хто голосував за бюджет є співучасником діянь парубіїв, гройсманів та порохів. До прикладу &quot;Депутати Луцької міської ради підтримали звернення до Верховної Ради, у якому просять внести зміни у держбюджет, аби пільговий проїзд, «комуналку» та інші видатки для освіти та медицини фінансували із нього, а не із місцевих. &quot;
12 Січня 2017, 14:16
Проаналізуйте, якщо не лінь, скільки районна рада приймала звернень до КМУ, ВРУ, Президента і інших органів, щодо дотацій, субвенцій і т.д. Вгадайте з трьох разів яка була відповідь...А щодо депутатів, то дійсно - 80 % зеленого поняття не мають як формується районний бюджет...
12 Січня 2017, 14:43
Якщо не прийняти бюджет, або прийняти його і відповідно передбачити належне фінансування, а відповідальними за виконання є РДА, то відповідно по вертикалі виконавчої влади буде прийнято всі міри для забезпечення його виконання.
12 Січня 2017, 19:05
Ти бач як коза забекала:&quot;Ну якщо ви вважаєте такі слова нормальними, то про себе теж пишіть &quot;Рожищенський півень на прізвисько Нацик&quot;
12 Січня 2017, 21:34
!!Не переживай адже цей рік-ріу Червоного півня!
12 Січня 2017, 21:37
А що гарно!!!! Якраз про тебе!!!
12 Січня 2017, 23:56
Звичайно гарно вівці блеють. Цілий хор.
13 Січня 2017, 22:16
всі причепилися до того методкабінету. Хай працюють собі на славу рожищенській освіті.
17 Січня 2017, 22:58
метод кабінет необхідно скоротити на 50 відсотків
19 Січня 2017, 01:18
&lt;p&gt;не буде в районі порядку поки при владі кодло баб&lt;/p&gt;
19 Січня 2017, 09:07
навіщо на 50? коштів чимало заклали на рік, хай трудяться, вони встигають скрізь і тут, і ще й по школах
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024