Біля села Башова знайшли труп лося

18 Грудня 2019, 09:10
Лось належить до червонокнижних тварин 3985
Лось належить до червонокнижних тварин

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області, спільно із працівниками єгерської служби Рожищенської громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) та працівниками поліції Рожищенського відділення поліції провели рейдову перевірку на території мисливських угідь Рожищенської громадської організації УТМР.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції у Волинській області.

Під час проведення рейдової перевірки 15 грудня в мисливських угіддях, неподалік села Башова, урочище «Моново», на території лісового масиву ДП ДГ «Перше травня», у кварталі № 4, виявили труп самця лося, орієнтовною вагою близько 300 кілограмів. Про цей факт повідомили правоохоронні органи.

Після прибуття правоохоронних органів та працівників ветеринарної служби на місце події, при огляді трупа тварини, з лівої сторони туші, у верхній частині над хребтом зі сторони лопатки виявили проникаючий отвір, орієнтовним діаметром близько двох сантиметрів. 

У зв’язку з тим що, туша лося мала їдкий (трупний), неприємний запах, прийняли рішення про її утилізацію. Наразі тривають слідчо-оперативні дії з виявлення винних осіб.

«Наголошуємо, що полювати на лося заборонено, відповідно до чинного Наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.12.2017р. № 481 «Лось європейський» занесений до Червоної книги України. Відповідно до ч. 1 ст. 248 КК України, полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України, – карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви стали свідком незаконного полювання, добування диких тварин, варто повідомляти Державну екологічну інспекцію у Волинській області за телефоном гарячої лінії: 0332 72 33 96.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024