Як колядували в Рожищенському районі

08 Січня 2017, 12:20
3260

Різдвяні свята на порозі. Окрім щедрого столу, душевного спокою, відвідин церкви та родичів свято немислиме без колядників.

Ще від ранку 7 січня від хати до хати поспішають заколядувати діти.

2

1

1

4


Крім дітей, віншують з Різдвом, бажають рожищанам усіляких гараздів мистецькі колективи дітей та дорослих, також вітають зі святом своїх прихожан представники релігійних громад.

3

3

З цілим театралізованим дійством - вертепом завітали в оселі жителів району прихожани парафії греко-католицького храму Івана Богослова.

З Йосипом, Марією, малим Ісусиком на руках у супроводі ангелів та пастушків. Поспішили приклонитися до незвичайного маляти та дари подарувати царі з усього світу. Знищити месію хотіли воїн, цар Ірод та смерть.


3

А всіляко нашкодити господарям, та продати в три дорога атрибутику з хати чи щось вкрасти зі столу, намагалася весела парочка – Мошко і Сарочка. Веселі та урочисті сцени змінювали віншування, побажання та колядки.


2

3




Скрізь на Різдво ватаги колядників приходять чималі, у кожному домі прославляють Христа, віншують господарям щастя, здоров’я, достатків а головне миру нашій спільній домівці – Україні.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024