Найбільше в області сімейних ферм зосереджено на Рожищенщині

04 Жовтня 2015, 10:24
1799

Днями з робочим візитом на Рожищенщині побував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Головний аграрій Волині зустрівся з головами РДА Інною Гайворонською та районної ради Андрієм Музикою, начальником управління АПР райдержадміністрації Володимиром Нікітіним. Під час ділової зустрічі розглянули питання аграрної галузі, які зараз на часі у районі: ефективне використання земель сільськогосподарського призначення, перспективи розвитку м’ясного скотарства і стимулювання сільгоспвиробників через державні програми підтримки.

У Рожищенському районі зосереджено найбільше в області  сімейних (родинних) ферм (663 родини) – господарств сімейного типу, які утримують три і більше корови. Юрій Горбенко повідомив, що у планах – проведення семінарів-навчань для таких господарств із залученням наукових установ та спеціалістів центру зайнятості, щоб допомогти селянам вести економічно-вигідне господарювання та для трансформації їх у подальшому в юридичних осіб чи об’єднання у сільгоспкооперативи.

Інна Гайворонська запевнила, що районна влада підтримає такі заходи, адже зацікавлена у розвитку аграрної галузі.

 «Сільське господарство району розвивається: представники особистих селянських господарств є постійними учасниками суботніх ярмарків «Село – місту» в облцентрі, голови фермерських господарств переймають досвід господарювання зарубіжних країн. Головне завдання – не втрачати темпів та намічених планів», – резюмував Юрій Горбенко.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024