Які ж стипендії очікувати студентам у 2017 році?

29 Грудня 2016, 10:00
1639

Кабінет міністрів України затвердив виплату академічних стипендій студентам вищих навчальних закладів у двох варіантах: на підставі рейтингу і мінімальну стипендію на рівні 1,1 тисячі гривень з 2017 року. Пише сайт 0332.ua.

Відповідне рішення ухвалили 28 грудня на засіданні уряду, – повідомляє Інтерфакс-Україна.

dovidka.com.ua
dovidka.com.ua


Перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець зазначив, що основою для формування рейтингу буде успішність студентів.

За його словами, мінімальний розмір стипендії складе 1,1 тис. грн, підвищеної – 1,6 тис. грн. Також для окремих важливих спеціальностей розміри стипендій будуть підвищені: вчителям математики, інформатики, природничих наук, деяких інженерних спеціальностей (гірська і нафтогазова справа) – 1,4 тис. грн, а підвищена – 2,36 тис. грн.

112.agency
112.agency


Але існує і інша позиція: «Замість 75 % студентів стипендії зможуть отримувати лише понад 40 %», – зауважила народний депутат Ірина Констанкевич. Вона пояснила, що, відповідно до нового закону, претендувати на академічні стипендії зможуть лише особи, які досягли значних успіхів у навчанні або науковій діяльності. При цьому в ньому немає жодних критеріїв щодо показників успішності, які мають застосовуватися при нарахуванні виплат.

«Якщо ми підвищуємо стипендію для успішних студентів, то має бути чітко прописано, який зміст вкладається в це поняття. Відповідні супровідні матеріали мали б вноситися до сесійної зали разом із законопроектом, але цього не було зроблено», – наголосила нардеп.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024