У рожищенському костелі відновлюють орган: треба допомогти

14 Листопада 2019, 14:21
4393

У рожищенському Римо-католицькому костелі Преображення Господнього продовжуються роботи з відновлення і встановлення органу.

Як розповів у коментарі Район.Рожище відомий український органіст Петро Сухоцький, музичний інструмент припадав пилом 10 років. Причина проста – майстри не хотіли братися за його відновлення.

«Цей орган я привіз до Рожища рівно десять років тому – у 2009 році. Та, на жаль, так він і пролежав ці роки не встановленим. Закордонні майстри не хотіли його відновлювати, бо біля нього тепер дуже багато роботи», – прокоментував музикант.

Встановити орган у Рожищі приїхав відомий майстер із Ужгорода Шандор Шрайнер.

Завдяки ньому та небайдужим громадянам вже зроблено багато роботи. Про це повідомили на сторінці Молодіжного простору міста Рожище «City Life».

Однак щоб орган зазвучав, потрібно докласти ще чимало зусиль. Робота фізично неважка, але рутинна. Якщо є охочі допомогти швидше відновити орган, їх просять писати у повідомлення на сторінку Молодіжного простору міста Рожище «City Life» або особисто майстрові, пану Шандору Шрайнеру. Цього тижня він планує працювати до неділі.

Відомий майстер із Ужгорода Шандор Шрайнер
Відомий майстер із Ужгорода Шандор Шрайнер










Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024