Рожищанам розповіли про можливості співпраці з Євросоюзом

12 Листопада 2019, 16:27
2634

Рожище відвідала делегація Представництва Європейського Союзу, аби провести для зацікавлених жителів громади ряд цікавих інформаційних заходів.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Найперше гості завітали до Рожищенського ліцею № 4, де провели брейн-ринг на європейську тематику – гру, яка має на меті в інтерактивний спосіб покращити знання про історію Європи, її політичне, економічне, культурне життя. Крім того, юні рожищани мали можливість покращити інтелектуальні навички та відчути командний дух.

Опісля делегація Представництва ЄС зустрілися з держслужбовцями, освітянами та представниками культури в приміщенні Рожищенської міської ради. У вітальному слові міський голова В’ячеслав Поліщук відзначив, що Рожище раде вітати представників ЄС та подякував поважним гостям, що серед переліку міст, вони обрали саме наше.

Як зазначив представник ЄС в Україні, спікер Станіслав Корольков, багато хто не користується грантовими програмами, бо часом не вистачає проєктних потужностей, а часом просто не має інформації, що такі програми існують. І саме тому організовуються такі інформаційні заходи, аби розповісти про можливості, які є в освіті, в культурі, в економіці, щоб організації могли просто зателефонувати координаторам програм, дізнатися історії успіху і користуватися ними.

Спікер представив увазі присутніх презентацію «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС», яка містила перелік європейських програм та проєктів, участь у яких можлива для кожного освіченого, креативного українця.

Зокрема, цього дня зупинились на програмах^

  • «Horizon 2020» – найбільшій рамковій програмі ЄС з фінансуванням науки та інновацій, а також втілення їх у бізнесі;
  • «COSME», яка складається із 22 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками (полегшення виходу на зовнішні ринки; поліпшення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу);
  • «Erasmus+», що підтримує проєкти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту,;
  • також детальніше розглянули цікавий проєкт у сфері культури – «Креативна Європа».

«Головне, зрозуміти можливості співпраці між Україною та ЄС і навчитися використовувати їх», – підсумував свій виступ Станіслав Корольков.

На завершення, спікер відповів на всі запитання присутніх й проконсультував представників шкіл міста та Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького, в яких грантових програмах їм найкраще брати участь.

Варто зазначити, що візит відбувся в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яка спрямована на підвищення рівня обізнаності українців щодо політики Європейського Союзу, відносин між Україною і ЄС та угоди про асоціацію між Україною та ЄС.












Коментарі
12 Листопада 2019, 23:44
Треба було привести делегатів з Європи до будинку номер пять по вулиці Незалежності і показати "громадську вбиральню".
13 Листопада 2019, 12:28
Захід пройшов у дружній та творчій атмосфері.Аплодисменти,занавіс.Світлини та стаття у пресі.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024