У Кременці фермери перекрили дорогу: протестують проти продажу землі іноземцям

11 Листопада 2019, 10:32
8657

Волинські фермери влаштували акцію протесту у селі Кременець, Рожищенського району. Там вони періодично перекривають дорогу Луцьк – Ковель, рухаючись по пішохідному переходу.

Протест організували вранці 11 листопада. Про це з місця події повідомив кореспондент Район.Рожище.

Основна вимога учасників акції протесту, серед яких є й учасники бойових дій, – не продавати українську землю іноземцям. Також фермери обурюються, що при прийнятті закону влада не хоче враховувати побажань людей, які працюють на землі.

Люди з автомобілів, які вимушені зупинитися, цікавляться акцією протесту. Учасники розповідають, чому зібралися. Зазвичай, водії та пасажири ставляться з розумінням.

«Багато пунктів у законі не задовільняють нас, простих виробників, через те, що зайдуть іноземці або юридичні особи, які заберуть всю землю. Я вважаю, що основа – це середнє фермерське господарство до 500 гектарів, і тільки українцям», – каже фермер із села Кременець, депутат Копачівської сільської ради Василь Панасюк.

Фермер Василь Панасюк

Учасники акції протесту розгорнули гасла. У руках – українські та націоналістичні стяги.

«Патріоти в окопах воюють – шахраї в тилу грабують», – написано на одному з плакатів.

Виступив на акції протесту й голова Асоціації фермерів Волині, депутат Рожищенської районної ради Руслан Хомич.

Серед іншого він зауважив, що при обговоренні закону про землю чомусь не враховують позицію захисників, які ту землю боронять.

Депутат Рожищенської районної ради Руслан Хомич

Учасники акції протесту кажуть, що найближчим часом збираються висловити свою позицію й у Києві. За їх словами, аналагічна акція відбувається сьогодні й у селі Верба Володимир-Волинського району.
















Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
11 Листопада 2019, 14:32
Які нах фермери???<br/>Хто з них фермер???<br/>ХТО???<br/>Дрібні одноосібники, які не до кінця чесні в плані оренди земель!!!<br/>От вони й попадуть під роздачу - людина продасть свій пай тому, хто більше заплатить або здасть в оренду на кращих умовах.
11 Листопада 2019, 14:47
Мабуть і уявлення не маєш праці на землі.... Більшість працює сам на власній землі...Хто не хоче не вигідних умов оренди, не віддає... А після продажу ніхто нікого питати не буде. Продасте і все... приїдуть німці і будуть працювати своєю технікою на наших батьківських, дідівських землях.
11 Листопада 2019, 14:57
Люди важко працюють на землі, і відстоюють свої права. А ви якщо не знаєте цих фермерів то не потрібно голосно висловлюватися.
11 Листопада 2019, 15:18
Права, звичайно, потрібно відстоювати, тим більше, коли це торкається такого болючого питання як земля, але мені здається, що водії, які їдуть дорогою Ковель-Луцьк найменше мають стосунок до ситуації з продажем землі. Ваша свобода закінчується там де починається свобода іншої людини і тоді, коли це зрозуміють всі можна буде говорити про те, що країна не безнадійна. Думаю перекрити урядовий квартал було б набагато ефективніше.
11 Листопада 2019, 15:41
Цікаво подивитись на людей які приїхали з Хомичем. Не знав що бандити і рекетири з Хомичем в одній команді. Селяни бастують за свою землю, але до чого там нацкорпус. Що вже машини з Америки не вигідно ганяти. Чи може з Русланом в долі? Або може це криша, без якої Хомич неїздить нікуди. До чого вони там, до того Кременця.
11 Листопада 2019, 16:54
Який Панасюк - фермер???? Ви як пишете то провіряйте (перевіряйте) інформацію.
11 Листопада 2019, 17:21
Шо ви вчепились з тим Панасюком. Він фермер-заочник, старша людина. Йому вночі замість голих молодих панянок сняться пенсіонерки-доярки і широкі лани засіяні житом.
12 Листопада 2019, 01:29
Якщо патріоти в окопах воюють,то що ви робите на трасі,скільки за годину? ))
12 Листопада 2019, 09:38
Кожен судить по собі. якщо будуть усі в окопах, то хто на землі буде працювати, Ви?
12 Листопада 2019, 13:46
Дякую всім учасникам,чи то фермери ,чи одноосібники- але це ЛЮДИ!!!!!,які знають ціну хліба,що вийшли захистити наші права .... та права тих придурків,котрі виливають на вас свій негатив .
12 Листопада 2019, 15:54
Нехай спочатку Вельмишановний пан Хомич вивезе гуси(які він знову завіз) з центру села Кроватка. Місцеві селяни добре пам'ятають той сморід.
12 Листопада 2019, 23:35
Головне щоб російські скотиняки кісєльов і скабєєва непобачили в інеті Панасюка, бо потім скажуть в програмі &amp;quot;60 минут&amp;quot;, що з портретом гітлера мітингував і пив кров немовлят.
13 Листопада 2019, 00:42
Не потрібно прикриватись патріотами в окопах відстоюючи на трасах свої шкурні інтереси!
13 Листопада 2019, 10:58
Ми змушені були запросити на мітинг нацкорпус. А кого брати, місцевих селян з великого будуна? Путін побачить на ютубі мітинг селян з бодуна, вирішить що це Буряти перейшли на сторону України, і полюбому застрелиться від страху, і небуде українській владі на кого списувати всі проблеми.
13 Листопада 2019, 19:22
Гидко читати !!!Ти ба, приїхало п'ять осіб з нацкорпусу, а всі інші хлопці з будуна, чи може забухані?! По вашій логіці шановні провайдери у селі всі алкаші.!Тракторами теж нацкорпус прибув? Чи селяни з запахом по трасі вишивали?
14 Листопада 2019, 00:40
Мы и наша фракция ОПЗЖ ,в Верховной Раде ,тоже против продажи земли!Давайте обединятся против зеленой власти!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024