Уродженка Бортяхівки претендує на посаду ректора СНУ імені Лесі Україники

08 Листопада 2019, 12:00
Тереза Левчук 3397
Тереза Левчук

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбудуться вибори ректора. Нового очільника закладу виберуть 20 листопада.

Перелік кандидатів опублікувала на своїй сторінці у Facebook завідувачка відділу аспірантури та докторантури СНУ ім. Лесі Українки Мирослава Філіпович. 

Серед семи претендентів на пост ректора є й уродженка села Бортяхівка Рожищенського району Тереза Левчук.

У 1994 році жінка закінчила Волинський державний університет імені Лесі Українки, здобувши кваліфікацію «Вчитель української мови і літератури та російської мови і літератури». Кандидатка філологічних наук зі спеціальності «Теорія літератури». Кандидатську дисертацію на тему «Поетика Оксани Лятуринської» захистила 2000 року у Львові.

Десять років працювала заступницею декана факультету з виховної роботи. Відповідальна секретарка наукового фахового видання «Волинь філологічна: текст і контекст» з моменту його заснування (понад 10 років). Упорядниця багатьох збірників наукових праць. Викладає навчальні курси «Вступ до літературознавства», «Історія зарубіжної літератури першої половини ХІХ століття». 

Також на пост ректора претендують Олександр Колб, Ігор Коцан, Наталія КоцанАнатолій Цьось, Анатолій Шваб, Віктор Шостак.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024