Діти учасників АТО отримали подарунки від німецьких благодійників

24 Грудня 2016, 15:30
3769

Завдяки волонтерам з ГО «Самооборона Рожища» діти учасників АТО отримали подарунки від німецьких благодійників.

Напередодні Дня святого Миколая волонтерка Анастасія Стасюк зібрала листи, які писали чудотворцю дітки учасників АТО, та передала своїй луцькій колезі, добре знаній на Волині - Тетяні Должко.

Волинська волонтерка в свою чергу, спрямувала ці листи у місто Дрезден (Німеччина), де на них чекала Лідія Веремчук. Ця небайдужа жінка організувала серед прихожан місцевої української церкви збір коштів на підтримку діток наших бійців. Окрім цього Лідія роздала «дитячі бажання» людям, які зголосилися їх виконати.




Загалом укомплектували для Волині 153 подарунки.
19 грудня самооборонівці Анастасія Стасюк та Володимир Паламар повезли гостинці тридцятьом діткам з нашого району. 




Подарунки отримали діти бійця Віктора Катеринюка, Вероніка та Миколка. До речі їх старший брат також захищає нашу країну і нещодавно був поранений. Мама не знаходила собі місця, бо не знала де зараз її син. Лише на днях самооборонівцям вдалося дізнатися, що хлопець в Харківському госпіталі. Хіба це не передноворічне диво? 




Здійснилися бажання Оленки та Святослава Михалюків з села Вічині. Їх тато був в полоні і можна лише уявити жахи через які він пройшов, бо зараз переживає період глибокого розчарування і дуже рідко погоджується на допомогу чи подарунки.




Тато Оленки та Вадима Ткачуків з Переспи також не може відійти від побаченого та пережитого на передовій і тому дуже приємно було бачити, як оченята його діток засяяли щастям.

Неймовірно зраділи візиту Анастасії, Андрійко та Іванко Мусії, оскільки отримали те, що дуже хотіли – мають кінетичний пісок та полімофус.



1

Тішилися подарунками Христинка, Дениско, Станіслав та Арсен Никитюки з села Городині. Тато цих діток перший в нашому районі добровольцем пішов в АТО і на його долю випали найстрашніші тогочасні бої.



Не оминули увагою Влада, Діану, Назара Мельничуків, тато яких загинув в АТО. 

Отримали подарунки Анастасійка Гавор та Богдан Денисюк, його тато Дмитро отримав шість осколкових поранень у голову.

Тато Ангеліни та Анастасії Грабарчук за період своєї служби переніс три важких поранення.

Не менш драматична історія і у родині Владислава та Вєроніки Селіван з села Ворончин, чий тато будучи бійцем був в 51 ОМБР, вийшов з під Іловайська і до сьогодні немає статусу учасника бойових дій.

Навідали й Софійку та Артема Дрильчуків, діток ще одного бійця 51-ї бригади. До речі, завдяки старанням волонтерів Артемку у піврічному віці, прооперували око. 

Побували помічники Миколая і у Михайла та Ярослава Сумаруків з села Дубище, Анни Урининюк з Березолук, Ореста та Вероніки Матвійчуків з села Малинівка та Аліни Копюк.

А про тата Богдани Савонюк з Вітоніжа писали неодноразово. Пербуваючи в зоні АТО Сергій активно допомагав своїм побратимам: для когось шукав одяг, комусь берці, займався ремонтом військової техніки. 

А що за свято без цукерок? Наталія Деречинська подбала про те, щоб кожне дитятко отримало пакуночок зі смаколиками а також надала на поїздку 20 л. палива.

Також в ролі помічників Миколая себе відчули самооборонівці Олександр Кучірка та Олександр Лемещук. Ці чоловіки взяли собі по дитячому листу і зібрали, відповідно до висловлених бажань, чималі подарунки. 
То ж творімо добро і вірмо дива! І нехай збуваються щирі дитячі бажання.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024