Суд зобов'язав поновити на посаді колишню очільницю відділу освіти Рожищенської РДА

06 Листопада 2019, 09:12
Антоніна Клімчук 7833
Антоніна Клімчук

Волинський окружний адміністративний суд розглянув адміністративну справу за позовом колишньої очільниці відділу освіти Антоніни Клімчук до Рожищенської районної державної адміністрації, голови Рожищенської районної державної адміністрації Інни Гайворонської.

Позивачка просила визнати протиправною бездіяльність, визнати протиправним та скасувати розпорядження, поновити її на посаді та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу, стягнути моральну шкоди. Про це Район.Рожище стало відомо з рішення суду.

Антоніна Клімчук звернулася з позовом до Рожищенської районної державної адміністрації, голови Рожищенської районної державної адміністрації Інни Гайворонської про визнання протиправною бездіяльності голови щодо не скасування розпорядження Рожищенської РДА від 4 липня 2016 року про звільнення позивачки та не поновлення її на роботі. Жінка вимагала скасувати розпорядження Рожищенської РДА та поновити її на посаді начальника відділу освіти та молоді Рожищенської РДА з 5 липня 2016 року та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Протягом трьох років справу розглядали у Львівському апеляційному адміністративному суді, Вищому адміністративному суді України, Верховному Суді. 13 серпня цього року справа повернулася до Волинського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 243, 246, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суд  вирішив позов задовольнити частково. 

«Визнати протиправним та скасувати розпорядження Рожищенської районної державної адміністрації Волинської області від 04 липня 2016 року», – йдеться у рішенні суду.

Суд зобов'язав поновити Антоніну Клімчук на посаді начальника відділу освіти Рожищенської районної державної адміністрації з 5 липня 2016 року.

«Зобов'язати Рожищенську районну державну адміністрацію здійснити нарахування та виплату середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу, починаючи з 5 липня 2016 року», – вказано в документі.

Рішення в частині поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми стягнення за один місяць підлягає негайному виконанню.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 295 КАС України. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд.

Читати також: За що звільнили Антоніну Клімчук?

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
06 Листопада 2019, 11:46
Нехай Олег Савчук здасть на металобрухт рожищенського паровоза, а гроші Інусі віддасть для виплати Клімчук моральної шкоди.
06 Листопада 2019, 11:50
Складається цікава ситуація, яка може показати справжню суть Антоніни Степанівни.<br/>Теза: &amp;quot;Зобов'язати Рожищенську районну державну адміністрацію здійснити нарахування та виплату середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу, починаючи з 5 липня 2016 року&amp;quot;.<br/>До виплати чималенька сума. В час, коли учителі (читаємо працівники сфери освіти) не отримують належної заробітної плати, наявна заборгованість по оплаті праці, Антоніна Степанівна:<br/>1. Може знехтувати потребами учителів, не відмовиться добровільно від грошей і отримає виплату із захищеної статті видатків, тим самим забере у людей, які дають знання нашим дітям, гроші - заробітну платню. Адже виплата буде за рахунок бюджетних коштів. а не з кишені Гайворонської. <br/>2. Може реально довести, що Вона патріот України, душою і тілом з галуззю, яку знову очолює і дбає в першу чергу не за себе, як Вона це постійно стверджує - відмовиться від виплати в користь учителів. Це буде жест добрової волі, високоморальний вчинок, гідний до наслідування. Тим паче, що весь цей час вона не була безробітною і отримувала заробітну платню чи то на Кромберзі вяжучи дротики, чи то у Безверхого облікуючи АКРи землі. Мала кошти для існування.<br/>Звісно, вибур за нею і аргументів у неї багато як в одну сторону, так і в іншу..<br/>Є альтернатива - отримує кошти і добровільно віддає як меценатство в галузь. Гідно і достойно як для активного учасника Революції Гідності. <br/>Що переважить - меркантильність чи гуманізм?<br/>Антоніно Степанівно, дайте відповідь, будь-ласка...<br/>Тим паче, що Ви не плануєте працювати на посаді.
06 Листопада 2019, 12:06
Виплатіть кошти які заборгували людині,а жест доброї волі і патріотизму покажіть самі не нараховуйте премій собі відмовтесь від місячної зарплатні отоді будеде давити на патріотизм як дітям їсить нічого дати буде,і ще може ви пішлиб на кромберт чи до безверхого хліба того попробувалиб? І молодим спеціалістам місце звільнилиб?
06 Листопада 2019, 12:11
Нехай платить той хто тупо і неправомірно звільнив, тобто гайворонська і ко. Це було б справедливо і наука для інших, хто ніяк посад поділити не може. Задовбали ті інки вже
06 Листопада 2019, 12:18
Гівнюк Янукович непропістонив даунів з Майдауну, от і маємо велику ЖО. Скотина Єнакієвська очканула розігнати весь той зброд нечистивців.
06 Листопада 2019, 12:26
Піхарь Фрол Аврамович- моральна потвора і мерзотник.
06 Листопада 2019, 12:37
а освіта по суті права...
06 Листопада 2019, 13:53
А що буде з Кузавою?<br/>Не їздитиме більше білим державним бусом додому?<br/>Жах!
06 Листопада 2019, 14:11
Ух, тепер почнуться в Рожищенській РДА бабські штучкі. Пора відомій телеведучій Наталці Войтович запросити женщін з РДА на телепроєкт &amp;quot;Поїхали з нами&amp;quot;.
06 Листопада 2019, 14:14
нащо наводиш наклепи на кУЗАВУ
06 Листопада 2019, 14:16
Замість білого державного буса можемо надати державне авто Деу. Але при умові, що по четвергам, ми будемо їздити на ринок &amp;quot;гуманітарки&amp;quot; вказаною автівкою.
06 Листопада 2019, 14:18
Антоніна дуже симпатична та хороша жінка я дуже радий за неї
06 Листопада 2019, 15:24
Нехай відділ осівти подасть позов на Гайворонську! Через службове перевищенння галузь освіти несе збитки, тому, що з/п за той самий період виплачували Кузаві як керівнику, а тепер згідно цього ж штатного розпису повернуть з/п Клімчук.
06 Листопада 2019, 15:47
Гнати того Кузаву в шию...хабарник вонючий
06 Листопада 2019, 15:50
Перестаньте плакати,зарплати як в шахтарів з підземним стажем,виплатіть втрачене,чого дарувати,он в 1й школі пиюжили день вчителя,осквернили стіни школи,пожаліли гроші на бар
06 Листопада 2019, 16:12
Складається цікава ситуація..як очільниця адміністрації незаконно звільнила людину з посади, перевищила свої службові обов`язки, роками знущалась, заборонила, залишила без права на роботу за освітою і т.д. то ніхто чомусь не згадував про патріотизм та вищі моральні цінності. Тільки коли приходиться платити за свої помилки по справедливості чомусь деякі починають згадувати про мораль..Задумайтесь краще яка людина ваша Гайворонська і де її ВИСОКОМОРАЛЬНІ ЦІННОСТІ!
06 Листопада 2019, 16:16
Як ви там без мене, таваріщі? Ковбаски вистачає, бензин не сильно дорогий??
06 Листопада 2019, 16:24
Ми не зажали гроші на бар. Просто активісти потім заколупують, недають пиво на автозаправці купляти.
06 Листопада 2019, 17:15
Якщо директор 1 школи бухає. То чому вчителям не можна. Повуд був свято. Гарні премії
06 Листопада 2019, 18:24
Тож активісти по всіх барах не перевіряють, чи вчителі п'ють чи не п'ють?
06 Листопада 2019, 18:24
Антоніна Степанівна, ми дуже раді за Вас!!!
06 Листопада 2019, 18:57
..... і отримає виплату із захищеної статті видатків, тим самим забере у людей, які дають знання нашим дітям, гроші - заробітну платню. Адже виплата буде за рахунок бюджетних коштів..... - це все майже правильно, але !!! Є одне но: Начальник відділу освіти отримує з-плату з державного бюджету, а вчителі з якого ...????
06 Листопада 2019, 18:59
Сама дура читаєш. Не читай коментарі і не будеш возмущатися. Йди &amp;quot;Бурятів&amp;quot; розганяй з лавочок на площі Богдана.
06 Листопада 2019, 19:02
Напиши про себе. Хто ти? Відгукнись. Ми хочемо знати всіх чокнутих.
06 Листопада 2019, 21:26
Зарплата начальника з держбюджету на управління. На зарплату педагогам освітня субвенція. Це різні речі. Краще скажіть що зроблено в районі та освіті зокрема за останні роки для розвитку?
06 Листопада 2019, 22:38
Навіть без вищої освіти можна порахувати, на скільки зазіхає &amp;quot;праведниця&amp;quot; у такі складні для простих працівників часи. По постанові оклад начальника 6800, чистий оклад. А до нього ще за стаж і за ранг додається. Так що це виходить приблизно чверть мільйона гривень. А тепер риторичне питання - за що? В той час, коли інші працювали, навчали наших дітей, ця пристосуванка хоче за пусте місце хапанути такі гроші. Певно, з них вже й відкат пообіцяла. Аби ж тільки їх отримати. А ви думаєте, що за той час, коли Клімчук не працює в освіті (а це десь вісім років), вона може займалась саморозвитком з освітянських питань? Знову риторичне запитання. Вона стала більш &amp;quot;продвинутою&amp;quot; хіба що з юридичного крючкотворства, бо ж хіба може нормальна людина всі ті 8 років вештатись по судах. Чи їй на тій посаді медом намазано??? Певно, не дають спокою ті часи керівництва, коли освітяни мали низенько вклонятися та грошики підносити. Ось і вся казочка. &amp;quot;Хочу бути владичицею морською&amp;quot;. І що би опоненти зараз не почали тут відписувати, точно знаю, що це буде Клімчук під різними вигаданими йменнями. Але для початку пропоную зайнятися правописом, щоб менше помилок робити. З шануванням до працівників освітньої галузі.
06 Листопада 2019, 22:54
Та що ви знаєте про Антоніну! Вона жінка, яка добилася свого! Молодець!!! Ми дуже раді за Вас, Степанівна,
06 Листопада 2019, 23:02
Гайворонську з Кузавою гнати двох з роботи. Вже вони так обридли своєю брехнею,несправедливістю,-злодюги обоє.нечисть гнати з роботи і району....
07 Листопада 2019, 00:56
Кузава сволота...привик гроші гребти чужі, скатіна ти!
07 Листопада 2019, 06:59
Вітаю, Антоніна Степанівна, ви молодець!
07 Листопада 2019, 08:41
Несмотря на милое личко - алкоголичка!
07 Листопада 2019, 10:05
Не дивлячись на все,Степанівна дійша до кінця,і це правильно.Чому у нас завжди вміли гарно потопкатись по людях.Ціось проковтнув те,що з ним так обійшлися.А Тоня-молодець.
07 Листопада 2019, 13:21
Дійшла до кінця???<br/>Швидше ПРОБИЛА ДНО.<br/>Розказую двом юристкам - двом Іннам. <br/><br/>«Зобов'язати Рожищенську районну державну адміністрацію здійснити нарахування та виплату середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу, починаючи з 5 липня 2016 року», – вказано в документі.<br/><br/>Ключове в цьому зобов&amp;quot;язанні - вимушеного прогулу.<br/>У Кодексі законів про працю України визначення прогулу не дається, але у п.24 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 6 листопада 1992 прогулом вважається відсутність працівника на роботі як протягом усього робочого дня, так і більше трьох годин безперервно або сумарно протягом робочого дня без поважних причин.<br/>До прогулу не відноситься перебування працівника на території підприємства, але не на робочому місці. Це вважається порушенням трудової дисципліни.<br/>До прогулів відноситься відсутність на роботі у зв'язку з поміщенням до медвитверезника, залишення роботи до закінчення строкового трудового договору або без попередження роботодавця про розірвання трудового договору за встановленого законодавством або договором певного терміну, самовільне відбуття у щорічну відпустку або використання днів відгулів та інше.<br/><br/>На цьому можна зіграти. <br/>1. Визначити, скільки саме днів Клімчук не була працевлаштована. Це може впливати на суму виплати.<br/>2. Вона ж - Клімчук - була і працевлаштована протягом значного періоду часу, отримувала заробітню платню, тобто вона була зайнятою, що не є прогулом. Це в свою чергу унеможливлює виплату в тому об&amp;quot;ємі, на який вона розраховує.<br/>3. Вчепившись за ці ниточки-стальні канати, можна цю справу знову вивернути не в користь Клімчук і погрузити її в судові тяжби знову на невизначений період часу.<br/><br/>P.S. Для Інни Гайворонської та Інни Сергійчук це може бути справою честі!)<br/>Перед виходом створити із &amp;quot;переможниці&amp;quot; Клімчук вкотре &amp;quot;тєрпілу&amp;quot; та заставити її знову ходити на судові засідання та платити адвокатам-&amp;quot;кровосісям&amp;quot;.<br/><br/>P.P.S. Думай...ТЕ!!!)))
07 Листопада 2019, 13:34
самий професійний коментар до даної статті &amp;quot;юриста&amp;quot;11.21 07.11.2019 р.!!! БРАВО !!!!! Грамотно написано!!!
07 Листопада 2019, 13:53
Позорище з тими судами Клімчук, Горбач,Новосад, Лесіна. Жахливі люди які судять я за посади.
07 Листопада 2019, 15:36
Нормальних людей посада шукає а гнилякі тільки під когось і копають. Суди це їх нутро.
07 Листопада 2019, 15:39
До речі і всі знають які продажні наші суди. Як договорняк піде так і справу вирішать
07 Листопада 2019, 17:38
&amp;quot;До прогулів відноситься відсутність на роботі у зв'язку з поміщенням до медвитверезника&amp;quot;.<br/>Судячи із фото Тонька сидить в кабаку і мабуть уже &amp;quot;під шафе&amp;quot;...)))<br/>Це так співпало фото і витверезник - чи то хтось планово і методично гасить освітянку-реформаторку?)))<br/>Питання в нікуди???)))
07 Листопада 2019, 23:07
Інкі рвуть і мечуть а самі скоро будуть звільнені
08 Листопада 2019, 00:05
Тонька не тільки любить випити.ще й гульнути
08 Листопада 2019, 03:45
Ваша правда
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024