Доросинівці, які перейшли молитись у хату, відзначили престольне свято

03 Листопада 2019, 11:26
5249

У день пам'яті святого апостола і євангеліста Луки, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла відбулось соборне Богослужіння на честь престольного свята громади православних християн села Доросині.

Богослужіння відбувалось 31 жовтня у «храмовій хатинці», де і продовжили звершувати служіння Господу православні християни села Доросині. Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ МП. 

«Домовий храм» не зміг вмістити у свої стіни усіх охочих віддати молитовну шану у день престольного свята, тому частина прихожан та гостей перебувала  у «притворі» та на подвір’ї, розділяючи спільну молитву з духовенством», – йдеться у повідомленні.

Літургію очолив благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили колишні настоятелі – протоієрей Володимир Яцишин, протоієрей Володимир Шекель та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність православних християн.

По завершенні Літургії священнослужителі разом з паствою звершили традиційний Хресний хід, де окропили усіх охочих святою водою.

«Сльози радості бриніли на очах прихожан, адже православну віру не вдалось похитнути та знищити. І не важливо, чи в хатинці, чи в соборі, нині в Доросинях продовжує лунати молитва за спасіння роду людського.

Протоієрей Петро Іваничко привітав усіх присутніх з днем престольного свята, нагадавши про те, що небесний покровитель апостол і євангеліст Лука теж був гонимий, але він ніколи не боявся, продовжував звершувати апостольське служіння. Тому усім присутнім обов’язково треба пам’ятати, що віра Христова завжди була й буде гонимою, але ніколи не буде переможеною.

Проти Православ’я йшли усі: безбожники-атеїсти, єретики й розкольники, язичники й віддані прибічники темних сил, але всі вони зазнали поразки, тому що йшли не проти людей, а проти самого Бога», – пишуть на сайті єпархії.

Настоятель храму, священник Анатолій Дем’янчук щиро подякував собору духовенства, прихожанам й гостям свята та попрохав у всіх присутніх постійно молитись до святого апостола Луки, який чуючи прохальні молитви обов’язково вознесе їх до Господа Бога.

Нагадаємо, релігійна громада апостола і євангеліста Луки у Доросинях перешою у Рожищенському районі вирішила приєднатись до Православної церкви України. Таке рішення люди прийняли ще у лютому. У квітні в облдержадміністрації зареєстрували у новій редакції статут релігійної громади, яка перейшла до ПЦУ

Згодом три десятки доросинівців вирішили молитись у тимчасово пристосованому приміщенні – будинку, який дали у користування вихідці села.






















Коментарі
03 Листопада 2019, 16:14
Сепаратисти пвршиві!!!!! Ганьба!!!!!
03 Листопада 2019, 18:30
Неук. Навчися правельно писати українською мовою.
03 Листопада 2019, 19:27
"Правельно", чи "Правильно"???
03 Листопада 2019, 19:40
А моспатріархія не спить: на цей шабаш пропутінську нечисть зі всього району звезли.Дана стаття повинна називатись так: "Прихильники кремля з Доросинь та навколишніх сіл відсвяткували Хеловін у новенькому капищі"..Так, принаймі, було б правдиво.
03 Листопада 2019, 21:48
Прихильників руського міра район повинен знати в лице.А ще про патріотизм дітям говорять.
03 Листопада 2019, 22:21
Тебе бовдура екзерциста-ананіста забули запитати.
03 Листопада 2019, 22:52
Януковича прогнали, Крим з Донбасом проїбали. Здобули свободу Юлі і собі великі дулі. Подвиг є - Матня Небесна , а в Європі всьо чудесно. Небесна Матня - присвячуйітця питанню наційональнеї свідомості.
04 Листопада 2019, 01:19
що коментатори в 20.21 та 20.52 прихильники РПЦвУ.Так лаються тільки москалі.Брудні слова роблять їх тими ким вони є-свинорусами.
04 Листопада 2019, 02:26
<p>Чим би не були б зайняті голожопенки у вишиванках, головне щоб незаважали розкрадати матеріальну спадщину колись потужної економіки України. Скоро незалишиться ні заводів, ні фабрик. Навіть замість лісів залишаться пеньки. А голожопенки у вишиванках з Томосом в руках олігархів. гіп-гіп-ура.</p>
04 Листопада 2019, 17:19
яка бридота више надані коментарі = а винуваті в тому галичани батюшки продалися московитам
04 Листопада 2019, 23:49
Хто ту статтю писав? То вони Бач православні з Іваничком, а я ні? Хто їх гонить і куди що вони такі гонимі? Але скільки фото, який піар, ніби там не 30 доросинців, а все село. Луці святому моляться прихожани обох громад, як і Богу, то в чому різниця?
05 Листопада 2019, 09:51
Москалів більше в хаті, ніж в українській церкві. Капец!
10 Листопада 2019, 16:42
Позвозили для масовки на картинку в кремль . Скільки машин попівських видно на фото і то ще не всі
10 Листопада 2019, 17:52
Ай молодець Петя Порошенко, придумав чим дурних хохліків відволікти від реальної ситуації в Україні. Бігайте барани з різними Томосами і Патріархатами, головне не думайте чому природній газ по сім гривень, долар по двадцять пять, постійно все дорожчає, автомобільні догоги яма на ямі, молодь їздить батраками за кордон. В шаровари ще набздіть, щоб взимку тепліше було.
11 Листопада 2019, 13:55
Не зрозуміти вам, нещасним, душевної радості цих людей які зібралися вшанувати Св.Апостола Луку в цій храмовій хатині.<br/>Не зрозуміти вам ,бідним,яка там Божа благодать ..<br/>Цих людей не треба примусово звозити до Божого храму ,вони самі до нього стремляться звідусіль.<br/>І цього вам теж не зрозуміти,як це так-їх гонять ,а вони радіють?=правда?<br/>А це тому ,що вони з Богом -в ЙогоАпостольській Церкві Христовій і Бог з ними,тому в душах їх радість .<br/>По одних ваших коментарях помітно,що одна темрява заполонила ваші душі..
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024