До діток з Рожищенського притулку завітав святий Чудотворець Миколай

17 Грудня 2016, 11:03
4725

У п`ятницю, 16 грудня святий Миколай завітав до мешканців Рожищенського притулку для дітей.

Засяяли вулиці новорічними вогнями. Красуні-ялинки приосанилися і завмерши, очікують можливості засяяти яскравими вогнями. Місто зачаїло подих в очікуванні свята… І от Святий Чудотворець Миколай вирушає у дорогу, робить він це завчасно, бо знає що чекає на нього кожна дитина, у кожному домі, у кожній родині. Але найперше святий угодник навідує тих діток, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, чиї маленькі серденька в ці дні не зігріє тепло родини.


1

Сьогодні головний святий Миколай району розпочав свою дорогу доброти та чудес в обласному притулку для дітей, що знаходитися у нашому місті.
А організувала цю зустріч Марія Михайлівна Рейкіна – голова районної організації союзу українок. Ця невтомна маленька жінка вже багато років опікується долею діток, які знаходять тимчасовий прихисток у притулку. І цього разу вона прийшла не сама, а настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП отцем Василем та акторами народного аматорського театру РД «Просвіта».

1

Насамперед Марія Михайлівна розповіла діткам про святого Миколая, про його життя, віру, переконання. Побажала їм хорошої прихильної долі.
Ведуча Наталія Марценюк організувала розваги та конкурси. І не встигли діти відгадати останню загадку, як на поріг ступив ангел (Олена Карпук). Бо в кожного, звісно, є янгол від Бога він всіх захистить охоронить від злого.


1

 

Але казка не була б казкою, якби цю святкову ідилію не порушив бешкетний чортик Антипко (Микола Сидорук). В цього персонажа, звісно, підготовлений був цілий список «гріхів», які на його думку мали скоїти діти і він єдиний хто достойний подарунків.


Але на дворі час чудес. Зима і снігом білим покривсь Волинський край і саме зараз, в дні зимові до нас приходить Миколай!

Діти тричі гукають святого угодника і поріг притулку переступає Миколай (Микола Репецький). Радості не було меж, оченята найменших засяяли щастям.
Миколай привітав дітлахів, побажав їм усіляких-усіляких гараздів! Але щоб отримати подарунки дітки мали б розповісти вірші.



 

І тут вихованці притулку були на висоті. Ці чудові милі діти, до яких на даному етапі не дуже прихильна доля, підготували для Миколая не просто віршики - мов справжні артисти вони показали інсценізацію за твором І.Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».



Після цього дітвора з рук Миколая отримала заслужені подарунки, які на прохання Марії Михайлівни Рейкіної, надав супермаркет «Колібріс».
Отець Василь поблагословив діток і побажав цей відрізок свого життя сприймати, як невелике випробування і вірити, що в майбутньому Бог подарує їм багато хороших моментів і щасливої долі.



На прощання Неля Аркадіївна Прокопчук вручила Марії Михайлівні подяку за багаторічну співпрацю, небайдужість до долі вихованців притулку й привітала з нещодавнім ювілеєм.



І хоча прощатися не хотілося нікому, але у спільному виконанні лунає «Ой хто хто Миколая любить», гості йдуть, а дітлахи залишаються в цьому привітному закладі з вірою в те, що в цьому світі, насправді дуже багато людей, яким не байдужа їхня доля.

1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024