У Рожищі вчили писати проєкти

18 Жовтня 2019, 11:15
3261

Активних мешканців Рожища, держслужбовців, представників освіти та молодь навчали писати проєкти та шукати гранти для їх реалізації.

У четвер, 17 жовтня, в стінах адмінприміщення Рожищенської міської ради проходив семінар-тренінг «Проєктний менеджмент» для рожищан. Про це повідомляють на сайті органу місцевого самоврядування.

Модератором зустрічі була посадовиця з практичним з досвідом написання і реалізації проєктів, начальниця відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та містобудування Павлівської сільської об’єднаної територіальної громади Оксана Стасюк. Семінар проходив за підтримки Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації в особі методистки навчально-методичного відділу Лариси Касьян.

Практика доводить, що в кожній громаді, міській чи сільській раді є багато хороших ідей і можливостей втілити їх в життя. Проте, проблемою, є недостатні знання і досвід, як написати якісний проєкт розвитку, який би захотів профінансувати «донор». Тому пані Оксана під час тренінгу розповіла про тонкощі написання якісних та дієвих проєктів розвитку.

«Просто хороша ідея через невміння подати її, часто може і залишитись просто хорошою ідеєю. Тому якщо громади не навчаться викладати свої думки чітко і зрозуміло, вони не матимуть ніякого результату і дійсно хороші ідеї губитимуться в потоці загальної інформації», – вважає Оксана Стасюк.

Оскільки в залі було багато новачків в написанні грантових проєктів, жінка детально роз’яснювала основні етапи написання успішного проєкту – від пошуку ідеї до кінцевого етапу його реалізації. Учасники активно долучалися до бесіди, ставили питання, ділилися досвідом. Безумовно, що за одне заняття весь матеріал важко охопити, але слухачі задоволені навчальним семінаром, оскільки дізнались багато нового про грантову діяльність.

«Заходи такого типу є необхідністю сьогодення. Це допомога у систематизації знань з проєктної діяльності. У нас в Рожищенському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зараз напрацьовуються ідеї під реалізацію певних проєктів. Набуті навички допоможуть правильно їх оформити в аплікаційні форми проєктних пропозицій», – каже учасник тренінгу, директор Рожищенського РЦСССДМ Олег Шварцкоп.

«Приємно було взяти участь в сьогоднішньому тренінгу-семінарі щодо написання проєктів. Підтримка на «старті» є надзвичайно важливою і саме сьогодні пані Оксана, поділившись особистим досвідом у проєктному менеджменті налаштувала нас на низку оригінальних ідей щодо розвитку громад. Написання проєктів, яке до тренінгу дехто вважав нездійсненною мрією, виявилося можливим у реалізації.

Я зрозуміла саму структуру проєкту, його логіку та стратегічну мету, зрештою, шляхи практичної реалізації задуманого в громаді. Цікаво, що написаний нашою групою пілотний проект «Веолопарковки для учнів» є цілком реальним і, якщо внести певні корективи, може бути зреалізованим в місті Рожище», – ділиться своїми враженнями від тренінгу головний спеціаліст управління регіонального розвитку Рожищенської РДА Христина Василів

«Дуже сподобався тренінг. Взагалі вважаю, що міська рада створює багато сприятливих умов для ОСББ і ОСН міста в плані навчання та реалізації проєктів. Тому, варто писати проєкти та втілювати свої ідеї в життя!», – додає голова ОСББ «Святковий» Сергій Сітовський.

Присутні рожищани почули корисну інформацію, спробували написати «кістяк» проєкту та надихнулись ідеями, які почнуть втілювати в життя.







Коментарі
20 Жовтня 2019, 13:36
працівник сільської громади навчав представників типу міської громади.це й показує рівень дееградації Рожища як міста та рожищенської управлінської "еліти".
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39