На території Рожищенського району хочуть відкрити нетипове підприємство з обробки шкіри тварин

15 Грудня 2016, 12:42
2319 Джерело: volynnews.com

Інвестори хочуть відкрити нетипове для Волині підприємство з обробки та фарбування сирих хутряних шкір тварин зі звірофермами та забійними цехами. Виробничі потужності хочуть розташувати на територіях Ківерцівського, Локачинського, Маневицького та Рожищенського районів. Пише ІА «Волинські новини».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 14-го грудня.

Зауважимо, що зараз таке виробництво не може діяти в Лесиному краї, бо воно не передбачене в схемі планування території Волинської області.

Зі слів начальника управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Миколи Томчука, аби інвесторам «розв'язати руки», потрібно внести зміни у схему.

«Підприємство Фармінг хоче розташовувати виробництво в 4 районах, аби виготовляти корми для тварин та займатися обробкою шкіри тварин. Такі виробничі комплекси не були передбачені у схемі планування області, яку розробили в 2012 році. Тому потрібно ухвалити зміни», - пояснив Томчук.

Члени засідання підтримали внесення змін та рекомендують депутатам обласної ради ухвалити їх під час чергового сесійного засідання.

Якщо обранці громади ухвалять зміни, то перш ніж бізнесмени приступлять до роботи, вони повинні будуть отримати детальний план територій для розташування виробничих комплексів та еколого-містобудівний дозвіл щодо факторів впливу цих комплексів на навколишнє середовище.

Коментарі
15 Грудня 2016, 14:55
Ну все як завжди. Поки ті депутати зберуться, поки папери розглянуть, поки нові папери затребують, поки рішення приймуть, а може і не приймуть..... А інвестор тим часом відкриє підприємство в іншій області або навіть в іншій країні. Отак і живемо. Хоча був би живий покійний Борис Климчук, рішення точно приймалося б швидко
15 Грудня 2016, 19:05
Клімчук майданутим не подобався
15 Грудня 2016, 19:54
Клімчук - помер! Царство йому небесне! А тобі цілий рот вавок, за майданутих! Ти в очі Небесній сотні глянь - і повтори про майданутих, або краще відео похоронів з Майдану і ще раз скажи це.
15 Грудня 2016, 20:51
ого...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024