На Волині відкриють п'ять сімейних молочних ферм

13 Жовтня 2019, 13:49
Триває будівництво 5302
Триває будівництво

П'ять власників особистих селяньких господарств на Волині уже будують сімейні молочні ферми ферми і найближчим часом заплановано їх відкриття.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації

Сімейні молочні ферми (СМФ) – це не лише доведена ефективна модель виробництва якісного молока, але й каталізатор розвитку місцевих громад, зміцнення сім’ї та альтернатива виїзду на заробітки.

Добре самопочуття і здоров’я тварин, як уже доведено, має великий вплив на продуктивність і тривалість їхнього життя. Виділяють 6 основних потреб корови та в комплексі називають їх «діамантом сигналів корів». Це – якісний корм, чиста вода, м’яка підстилка, достатній простір, свіже повітря та достатня кількість світла.

Саме з врахуванням цих вимог будуються ферми за допомогою проекту, який впроваджує Укрмілкінвест.

На фермах монтують спеціально розроблене та якісно виготовлене гумове покриття, що забезпечує тваринам необхідні гігієнічні умови й тепловий баланс. Для видалення гною підлогу в стійлах роблять під нахилом у 2-3 см. Завдяки цьому випорожнення самостійно стікають у жолоб, з якого згодом їх видаляють.

Завдяки наявності поїлок корови забезпечуються вільним доступом до води. Якісна вентиляційна система забезпечує постійний приплив свіжого повітря в тваринницьке приміщення.

Економні, світлодіодні світильники забезпечують необхідний рівень і час освітлення кормового столу.

Значна увага приділяється збереженню навколишнього середовища, дотриманню чинних Державних санітарних правил та Державних будівельних норм при будівництві та реконструкції приміщень СМФ.   

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024