Голова Рожищенського районного суду Іван Сіліч відмовив своєму колезі в задоволенні позову проти патрульних

13 Грудня 2016, 16:03
4643 Джерело: hromadske.volyn.ua

Рожищенський районний суд відмовив у позові судді Луцького міськрайонного суду Ігорю Ясельському до патрульної поліції Луцька. Рішення у справі винесено в понеділок, 12 грудня. Про це пише Громадське.Волинь.

Нагадаємо, ще в липні цього року авто судді Ясельського зупинили на трасі Луцьк-Цумань через те, що воно рухалося лівою смугою руху. Окрім того, водій не пред’явив патрульному строховий поліс. Через це поліцейський виніс постанову, згідно з якою на порушника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу сумою 425 гривень. Однак Ігор Ясельський вирішив оскаржити цю постанову у своєму ж суді. Проте його колеги заявляли самовідвід. Відтак справу перенаправили у Рожищенський районний суд.

На попередніх судових засіданнях представник Ясельського, адвокат Борис Шумський доводив, що постанова складена неправомірно. Адже, за його словами, підзахисний рухався лівою смугою, бо мав намір повернути на АЗС, а сама автівка була застрахована на той момент, але Ясельський через зайнятість не встиг її забрати. Щоправда, на відео з боді-камери поліцейського, яке долучили до матеріалів справи, порушник стверджує, що їде по лівій, бо на дорозі ями, а поліса просто нема.

На судове засідання 12 грудня не з’явилися ні сам позивач, ні його представник. Натомість, на адресу суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи. «Повідомляю, що я не можу з’явитися в судове засідання у зв’язку зі своєю зайнятістю, оскільки будучи суддею Луцького міськрайонного суду здійснюю розгляд кримінального провадження № 0308/10890/12, разом з тим я як позивач в даній справі бажаю особисто надати в суді пояснення, зокрема, щодо дослідженого в попередньому засіданні відеозапису», – йдеться в клопотанні Ясельського.

З реєстру справ призначених до розгляду у Луцькому міськрайонному суді вбачається, що справа з таким номером призначена на 15.00, а справу за позовом Ясельського у Рожищі слухали о 17-й.

Представник Департаменту патрульної поліції Луцька Марія Кондюк наполягала на тому, що якщо розгляд справи відкладуть, то буде порушено процесуальні терміни. Суд дослідив матеріали справи і прийняв рішення повністю відмовити Ясельському у задоволенні позову, а також стягнути з нього 551 гривню судового збору. У поліції прогнозують, що Ясельський оскаржуватиме рішення.

 

Коментарі
13 Грудня 2016, 18:21
І таке може бути?...........
14 Грудня 2016, 02:02
Про оскарження тут і мови не може бути, оскільки згідно п. 2 статті 171-2 Кодексу адміністративного судочинства рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів <br/>владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає.
14 Грудня 2016, 10:52
А звідки про це має знати представник поліції Марія Кондюк????
14 Грудня 2016, 13:12
Сіліч молодееееець!!!!!!! А то я з друзями вже готовий був скинутися тому брехливому ніщєброду на оплату штрафу.
14 Грудня 2016, 14:16
При проголошенні постанови суддя зазначив, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає. Тим більше вона юрист, який, думаю, неодноразово стикався з такими випадками коли суддя скасовував постанову поліцейського і тоді ж її було позбавлено права на подання апеляційної скарги. І навіть якби Ясельський якимось чином пробував &quot;обійти&quot; закон, то вона в першу чергу мала би посилатись на вимоги саме цієї статті про неможливість оскарження. <br/>В даному випадку є лише один спосіб перегляду даного рішення, але підстави мають бути дійсно законно обгрунтованими і доказаними, але це аж ніяк не в апеляційному порядку.
14 Грудня 2016, 15:24
В статті не сказано про апеляцію нічого
14 Грудня 2016, 15:59
А ви як собі це уявляєте, якщо рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає, то касацію писати? Чи скаргу на дії судді до Вищої кваліфікаційної комісії суддів? Для початку переглянули хоча б КАС, де вказано, що особам, які беруть участь у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, забезпечується право на апеляційне та касаційне оскарження рішень адміністративного суду, крім випадків, встановлених цим же ж Кодексом.
14 Грудня 2016, 16:48
Коли я писав : &quot;А звідки про це має знати представник поліції Марія Кондюк????&quot;, то мав на увазі загальний рівень підготовки поліцейських юристів. А щодо ваших коментарів, то складається таке враження, що ви їх пишете на сайті для професійних юристів, а не під статтею на &quot;Район.Рожище&quot;
14 Грудня 2016, 16:49
А що це таке КАС? І чому воно забороняє оскаржувати рішення судді?
14 Грудня 2016, 17:29
Рожищенський Районний Суд самий справедливий Суд у світі. А Сіліч І.І. кращий.
14 Грудня 2016, 18:40
Я, напевно, прискіпливо віднеслась до того, що поліцейський юрист по-особливому має володіти знанням Кодексу України про адімінстративні правопорушення та Кодексу адміністративного судочинства. Оскільки, переглядаючи новини, я звернула увагу, що оскарження дій поліцейського досить таки часто зустрічається у їх роботі. І з Вашого коментаря я зрозуміла, що писати під статтями на &quot;Район.Рожище&quot; можуть лише люди, які нічого не розуміють у юриспруденції.
14 Грудня 2016, 18:50
КАС це Кодекс адміністративного судочинства. Чому забороняє я не відповім, оскільки закон був прийнятий Верховною Радою України. А на рахунок своєї думки, то я не прихильник такого положення, оскільки ч. 2 ст. 171-2 Кодексу адміністративного судочинства України суперечить вимогам ч. 1 ст. 55, п. 8 ч. 1 статті 129 Конституції України.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром