З комірки історії: Спадок рожищенського осередку Партії регіонів. Частина IV

11 Грудня 2016, 22:24
2851 Джерело: volynnews.com

Цього разу ми вам розкажемо про те, як рожищенські «регіонали» їздили до Ющенка  просити, щоб взяв Януковича у прем’єри. Для початку – короткий екскурс в історію.

У 2006 році після парламентських виборів в Україні почалась справжня коаліціада. Згідно Конституцією України в редакції 2004 року, уряд України формувала «правляча коаліція». Крім того, в Конституції містилася жорстка вимога, що «правлячу коаліцію» повинні створити виключно «фракції партій, які перемогли на виборах», тобто не допускалася участь у коаліції ані «окремих депутатів» (тобто перебіжчиків, які полишили свої фракції), ані новостворених фракцій.  

А це значно ускладнювало «підкуп депутатів з метою створення коаліції». Тому створити коаліцію виявилося досить складно.

Під час «коаліціади-2006» відбувся розкол серед трьох «помаранчевих політсил» (БЮТ«Наша Україна»соціалісти). Згідно з попередніми домовленостями, посаду прем'єра повинна була отримати та з союзних політсил, яка на парламентських виборах набрала голосів більше за інших союзників.

За результатами виборів, такою політсилою став БЮТ. Але команда президента Ющенка стала вимагати посаду прем'єр-міністра для свого представника Петра Порошенка. Переговори щодо цього затяглися на кілька місяців.

Зрештою «команда Ющенка» погодилась на кандидатуру Тимошенко на посаді прем'єр-міністра, і 22 червня було оголошено про створення правлячої коаліції в складі БЮТ«Нашої України» та СПУ. Але знову виникла проблема «працевлаштування» Петра Порошенка: «Наша Україна» стала вимагати для нього посаду спікера парламенту. Проте пост спікера вже був обіцяний лідеру соціалістів Морозу, тому соціалісти врешті-решт пішли на союз з «Партією регіонів» — була утворена «Антикризова коаліція» в складі «Партії регіонів»СПУКПУ, Мороз став спікером, прем'єр-міністром став Янукович (Ющенко підписав згоду про призначення Януковича на посаду прем'єра), а «Наша Україна», хоча формально не увійшла в коаліцію з «Партією регіонів», але фактично отримала майже половину посад міністрів в уряді Януковича — 9.

Так от, рожищенські регіонали теж доклалися до того, аби Янукович став прем’єром. Серед паперів Василя Т. – підшивка звернень до тодішнього Президента Віктора Ющенка, список учасників акції, що відбувалась у столиці 27 липня 2006 року і навіть заготовки гасел, які повинні були викрикувати усі, хто їхав до Києва з почесною місією.

Рожищенці Сергій та Олександр Горбачі, Надія Ковтун та Олександр Мороз очолювали делегацію. Їхали у складі групи також ратнівчани, лучани, ковельчани, мешканці Нововолинська і Володимира-Волинського.

На одному з папірців підшивки – інструкція щодо порядку виступів членів делегації, а також розпорядок шикування делегацій з різних міст України.

А тут – контактні телефони і нагадування про те, що на під’їзді до Києва потрібно зателефонувати тодішньому нардепу від Волині Анатолію Горбатюку.

Везли наші земляки з собою до Києва кілька звернень. Одне з них від «Всеукраинского Союза рабочих» містить чимало гострих зауважень до переможців виборів.

А ось інше – дуже навіть компромісне. «Ми звертаємося до представників усіх релігійних конфесій приєднатися до руху, який зупинить кризу в Україні, в тому числі ерозію душ, отруєних взаємною недовірою. Батьківщина в нас одна, і, як сказав великий Іван Франко, «Нам пора для України жить». Ми твердо переконані у тому, що наш заклик підтримає Президент. Бувши гарантом Конституції, він зробить все можливе, щоб політична реформа, яка з такими труднощами пробиває собі дорогу до життя, міцніла і поглиблювалася. Ми бачимо в особі Президента партнера, і хотіли б, щоб такого самого партнера він побачив в створеній нашими спільними зусиллями  антикризовій коаліції», - йдеться у тексті звернення.



А це – No comments!!!

1

У наступній публікації читайте, як під час Майдану партійці покидали свій Титанік.

Коментарі
12 Грудня 2016, 00:42
ото створили антикризову коаліцію
12 Грудня 2016, 13:54
Я так розумію, що загадковий Василь Т. - це ніхто інший як Олександр Д. Чи я помиляюся, редакціє?
12 Грудня 2016, 14:41
Василь Т. у жовтій куртці просто не врахував, що вз..@..бати хлопців, які "підперезуються ломом", то треба самому бути кришталево чистим і мати стержень... і ще один момент... це уже нікому не цікаво, бо є вже над чим суттєвішим задуматись і є що порівняти, а розборки з жінками - це, як мінімум не по-чоловічому...
12 Грудня 2016, 20:51
Може бути що це Вадим Д., але це тільки моє припущення.
12 Грудня 2016, 22:32
А я впевнений, що це Вадим Д. Це він воював з пані Новосад.
12 Грудня 2016, 22:43
ОТАК СУСІД ШУКАЄ ВОРОГА В СУСІДІ. ДООООВГО НАС ЩЕ БУДУТЬ РОЗВОДИТИ З ТАКИМИ ПОМІЧНИКАМИ " ПАТРІОТІВ" .РЕДАКЦІЄ ТО ХТО В СПИСКАХ... ВОРОГИ? ЗАБЛУДШІ ОВЕЧКИ? А СУДДІ ХТО?
12 Грудня 2016, 23:35
І вам вирішувати, що власне, ви успішно робите під кожною публікацією.
13 Грудня 2016, 16:23
Тоді для чого в статті акцентуєте на рожищенських реніоналах. Списки членів партії Ющенка які привели його до влади а він Яника до прем'єрства а потім до президенства не хочете опоблікувати. Ціж люди теж причетні через Ющенка до обрання Яника. Абсурд? Ні. Тому такими статтями і постами робите розбрат серед люду . Сьогдні у Польщі деякі партії правого спямуваня закликають " вбивай Українця" . Щож ми хочем почути від чужинців якщо ми поміж себе шукаєм ворогів. МУДРА БУДЬ РЕДАКЦІЄ.
13 Грудня 2016, 22:49
бред сумашедшиш...та ви зараз подивіться що робиться..........
13 Грудня 2016, 22:50
в нас ніколи не було едності і небуде...почитайте історію..
14 Грудня 2016, 17:54
А взагалі було б цікаво і мабуть правильно взяти інтервю у керівників партійної організації - що вони про це все скажуть? Чи є їм що сказати і розкати? Редакція, зробіть це, ви історію ж з котлом так зробили - від двох сторін позиція.
15 Грудня 2016, 00:21
Шварцкопи а вБатьківщині в якій вас з рук Козакевич кормив немає таких документів? а якщо найду?<br/>прийдеться з рожищ виїзжати?
15 Грудня 2016, 10:15
Не трогай Самооборону, не треба. Для чого їх чіпати? Хто кого і з чого кормив - це справа така... у кожного своя совість і своя правда. Але як живуть ригі зараз і як живуть борці за правду - то дві великі різниці. Видать не такі вони вже й пропащі ті ригіанали - бідота бідотою, а от ПАТРІОТИ - не такі вже й святі мабуть...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024