У Рудні освятили нову церкву

07 Жовтня 2019, 13:13
6295

Архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив чин освячення храму на честь святого великомученика Дмитрія Солунського та першу Божественну літургію, в селі Рудня Рожищенського благочиння.

Дійство відбулося 5 жовтня, повідомляють на сайті Волинської єпрхії УПЦ (МП).

Єпископу співслужили: настоятель новоосвяченого храму протоієрей Дмитрій Теравський, благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), благочинний Луцького районного округу протоієрей Петро Приступа, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), благочинний Білогірського округу Шепетівської єпархії, протоієрей Олександр Теравський та клірики Волинської єпархії.

Церква у селі Рудня
Церква у селі Рудня

На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив високими церковними нагородами настоятеля новоосвяченого храму протоієрея Дмитрія Теравського – хрестом з прикрасами та митрою.

Під час богослужіння підносили посилену молитва за мир в Україні та за єдність православних християн.

Наприкінці Божественної літургії владика Нафанаїл нагородив найактивніших парафіян храму медалями «Волинської ікони Божої Матері» та благословенними грамотами.

«Архіпастир побажав, щоб у новоосвяченому храмі завжди лунала щира молитва до Бога, звершувалась літургія та проповідувались слова Божої істини. У свою чергу, настоятель щиро подякував архієпископу Нафанаїлу, собору духовенства, прихожанам й гостям свята за звершення чину освячення, спільну молитву, високі церковні нагороди та попрохав у владики архіпастирського благословення на подальшу працю во славу Христової Церкви», – йдеться у повідомленні.
























































































Коментарі
07 Жовтня 2019, 21:40
З подачі Нафанаїла кілька років тому було усунуто з посади владику Ніфонта.Маючи брата в Москві, біля Патріарха Кирила і непомірні єпископські амбіції, Нафанаїл домігся усунення з посади Митрополита НІфонта (справді народного Митрополита) і почислення того на спокій.Казочки про ніби то хворобу Ніфонта і нездатність його керувати єпархією не йдуть в ніякі рамки.Згадайте, митрополит Володимир, будучи хворим до останнього моменту здійснював керівництво Церквою, сидячи на інвалідному візку.А Владика НІфонт був у набагато кращому фізичному стані.Але усунення з посади і така "дяка" від свого керівнитва за труди дуже похитнули здоров'я Владики, що і спричинило його скоропостижну кончину.А Нафанаїл не вартий і мізинця НІфонта.Так що пам'ятаймо брати і сестри, хто такий Нафан і як він добивався єпископства
07 Жовтня 2019, 22:09
Да такого як Ніфонт більше не буде.......
07 Жовтня 2019, 23:26
А чому Симоненка не було? Церква ж червона комуністична, І портрета Саліна немає і Путіна: якось неканонічно не по Гундяєвськи виглядає, такий холодний червоний колір як кров українців
07 Жовтня 2019, 23:29
Дуже потішили пєвчі в червоних хустках))) вже у нас і церкви з дрес-кодом освячують.
08 Жовтня 2019, 00:03
Сьогодні сьомого жовтня день народження владіміра путіна. Негайно всім майданутим свідомим жителям рожищенського району зняти труси і заспівати жалобних пісень. Ви барани майдаунуті не робіть з релігії політики. Йди, чудо всране, заблокуй вагони з дубовими колодами на "Цунамі". Чи пісь-пісь, сцик-сцик?? Там вам швиденько пістона в задницю вставлять.
08 Жовтня 2019, 02:15
По перше, червоний колір в церковному статуті- колір мучеників, а храм освячений на честь святого мученика Димитрія, а по друге, звертаюся до вас" православний", видно що ви не є як то кажуть церковна людина і незнаєте які проблеми із здоров'ям були у владики Ніфонта, бо дійсно він через свою хворобу не міг звершувати Літургію, і головне для кожного архієрея, не міг висвячувати випускників семінарії в священники, тому й прислали на допомогу( бо спочатку був вікарієм) єпископа Нафанаїла. А щодо владики Володимира, то не можна порівнювати керівника єпархії і предстоятеля цілої Церкви, тому що єдиною причиною про відставку митрополита всієї України може бути відхід в загробне життя. Тому, якщо ви в цих справах не компетентні, то не пишіть різну ахінею і не баламутьте людей. Не хочете ходити в цю церкву, не ходіть!!!! Але і не поливайте брудом, бо незнаємо як будемо відповідати за це на Страшному суді.
08 Жовтня 2019, 02:16
По твому коментарію ми всі зрозуміли що ти вже ходив і тобі вставили.Ти так це все реалістично описав!))
08 Жовтня 2019, 15:07
Тільки неотесані атеїсти - політикани можуть червоний колір асоціювати з комунізмом, бо кожна більш менш віруюча людина прекрасно знаю, що це колір, в який облачаються священики в день пам'яті мучеників
08 Жовтня 2019, 18:10
щось не видно ніякої радості - всі злі і перелякані - одним словом зомбі - щоб цар не образився - крапка
08 Жовтня 2019, 18:38
Згідний з православним,а не з вами.Ви про кольори правильно написали,а про правлячого архієрея ні. Тому що Ігнатій Богоносець говорить“де єпископ-там церква”! Це ви баламутете і несете маячню коли говорите що “єдиною причиною про відставку може бути відхід в загробне життя”.Ще сам митрополит, по бажанню, може відійти від предстоятельства за штат.А про таке бажання від митрополита Ніфонта чи Блаженнішого ніхто не чув.
09 Жовтня 2019, 02:59
А як ви могли від цих владик це чути? Ви, що працівники єпархії чи настільки наближені були до них? Смішно читати..... для чого таке писати і дійсно баламутити людей!! От ви і є тими зомбовані..
10 Жовтня 2019, 04:23
Я це міг почути через офіційний сайт наприклад Волинської єпархії,де публікуються всі офііійні рішення,зокрема і владик.)) Що треба бути “наближеним” чи “працівником єпархії”,щоб про це прочитати?Ви в лісі живете,чи в XIX сторіччі?)))) Голубами можете мені вислати відповідь,“на деревню дедушке”!)))))
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024