Екс-регіоналка написала заяву до поліції на інтернет-видання «Район.Рожище»

07 Грудня 2016, 13:51
6022 Джерело: imi.org.ua

Чиновниця РДА Тетяна Новосад звернулася до поліції із заявою, в якій стверджує, що на сайті «Район.Рожище» інформація про її причетність до «Партії регіонів» неправдива.

Нагадаємо, що у неділю, 27 листопада, на сайті була розміщена публікація «З комірки історії: спадок рожищенського осередку Партії регіонів. Частина ІІ». В матеріалі йшлося про те, хто із жителів Рожищенського району свого часу мав причетність до діяльності сумнозвісної політичної сили.

Зокрема згадувалось й прізвище та ім’я нинішньої начальниці відділу культури Рожищеньскої РДА Тетяни Новосад:

«Також, серед паперів, що належали «партії влади» є автобіографії відомих людей району і міста. Більшість з них досі лишаються на своїх посадах, щоправда вкотре змінивши партійний білет. Наприклад, нинішня очільниця відділу культури РДА Тетяна Новосад. «Справедлива, наполеглива, цілеспрямована вірю у свої сили і Вашу підтримку», – характеризує себе чиновниця. Готувалась до виборів…», – зазначено у публікації та додано фото автобіографії.

Очевидно, що саме цю інформацію пані Тетяна вважає неправдивою, хоча передані до редакції документи свідчать далеко про інше.

У своїй заяві до поліції чиновниця просить встановити особу «пана Василя» та стверджує, що викладена інформація «причинила їй моральну шкоду» та не йде на користь діловому клімату у колективі. Шкода, що заявниця не думала про ці неприємні для себе наслідки тоді, коли вкотре змінювала власні політичні вподобання.

Редакція «Район.Рожище» не має жодних підстав сумніватися у надійності джерела, яке передало документи, що вперто говорять  про те, що Тетяна Новосад мала приналежність до «Партії регіонів». Хіба що її підпис у відомості про членські внески нагло підробили!? Тоді пані Тетяні варто скаржитися не на редакцію, а на місцевих «екс-регіоналів».

1

1

1

Для того, щоб зрозуміти, чому чиновницю обурила публікація на сайті, варто трохи повернутися у недалеке минули політичного життя Рожища.

Після безповоротної поразки режиму Януковича Тетяна Новосад, схоже, не довго сумувала та швидко зорієнтувалася, хто тепер «править бал». Адже у березні 2015 року її обрали керівником первинної організації політичної партії «Удар» у місті Рожище.

1
Засідання партії «Удар» у березня 2015 року. Тетяна Новосад крайня справа
Засідання партії «Удар» у березня 2015 року. Тетяна Новосад крайня справа

На місцевих виборах ця політична сила ввійшла до Блоку Петра Порошенка. На сайті Центральної виборчої комісії зазначено, що Тетяна Новосад стала депутаткою Рожищенської районної ради. Її прізвище згадується у розділі «ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ», хоча у біографії на цьому ж сайті записано, що вона «безпартійна».  

1

Також у відкритих джерелах можна знайти інформацію й про те, що Тетяна Новосад успішно пройшла люстраційну перевірку.

1

Шкода лише, що у цьому текстовому документі, без жодних підписів чи дат, не вказано, хто ж здійснив цю перевірку, тобто, хто забув, про «регіональні» сторінки в біографії чиновниці РДА.

Можливо, публікація, яку ви зараз читаєте, й містить багато оціночних суджень автора, але таку емоційну реакцію викликала зухвала поведінка людини, яка не вміє визнавати помилок та заперечує власне минуле. Очевидно, що Тетяні Новосад не може сподобатися публікація, у якій без прикрас йдеться про те, як пані була частиною партії, що привела нашу країну до війни та економічної кризи.

Пані Тетяно, звертаємось до вас: якщо ви бажаєте висловити свою думку з приводу цієї ситуації, то ви завжди можете використати право на відповідь, як це передбачено законом. Якщо ви на 100% впевнені у власній правоті й у тому, що наша інформація неправдива, то ми пропонуємо вам перевести цю дискусію у публічну площину – на сторінки нашого інтернет-видання. За таких умов, усі читачі сайту зможуть оцінити адекватність ваших і наших аргументів.

Ірина НОВОСАД, керівник мережі гіперлокальних сайтів Район.in.ua   

Коментарі
07 Грудня 2016, 16:13
Молодці! Не здавайтеся і виводьте таких людей на чисту воду. Хоче у суд - хай іде і доводить що не була у партії вбивць
07 Грудня 2016, 16:44
Багато в чому згідний з автором статті, проте є багато "але". Ну, наприклад, нинішній та колишній керівник ПФУ Олександр Мороз. Він хоч і був членом ПР, проте він десь зо 2 роки відслужив в АТО. При чому не лише у віськкоматі, а й був безпосередньо на Сході тривалий період. Це теж не мало значить. Бо багато з нинішніх "нових" так сказать керовніків та горлопанів-волонтерів там не були жодного дня. При чому прослідковується цікава тенденція, що той, хто регулярно їздить на Донбас чи з гуманітарною допомогою, чи загиблих привозять, то ті якраз в основному мовчать, бо бачили людську біду. А ті, хто межі Рожищ не покидав, то так деруть рубашку на грудях та кричать про свій патріотизм та свою важливу місію на кожному кроці, що аж тошнить.
07 Грудня 2016, 16:55
Підтримую попередній коментар щодо Мороза. А ще скажу вам таке. Багато з тих рожищенських членів ПР пішов туди не тому, що реально підтримував лінію партії, був її фанатом, а просто була дана вказівка вступити зверху, від вищого начальства. Тобто або вступаєш, або на біржу праці і то якщо поставлять. І так же було по всій країні. І так є й зараз, чого там гріха таїти. Хто переміг в ту партію й напрягають вступати всіх чиновничків більш-менш при посадах. Думаю, що подібна ситуація і з Тетяною Новосад. Ви тут зараз всі мені почнете розказувати: а як же власна совість, громадянська позиція, власна самоповага, ну і так далі... А я вам скажу, що в кожного є діти, яких треба годувати, одягати, а вже якщо у ВУЗІ вчити, то взагалі мовчу. Чи ви всі може думаєте, що дрібний рожищенський чиновник заробляє мільйони, має значні заощадження і може собі дозволити таку нечувану розкіш як принципова позиція, власні переконання чи поклик душі при виборі політичної партії для вступу в її члени взамін на втрату роботи, постійного, хоч і невеликого заробітку, засобів для існування.
07 Грудня 2016, 16:58
Я думаю, що варто було б усім людям, хто фігурує в тих "сумнівних" списках звернутись до поліції - хай розслідують, а то вже від багатьох чути, що то не їхні підписи. Оббрехати людину легко, але хто за то буде відповідати? З проклятих ригів я думаю, на жаль, "взяткі гладкі" - докажи тепер хто і що і стільки часу - три роки!!! Треба десять разів подумати перш, ніж таке писати... Випадково таке не випливає...
07 Грудня 2016, 17:07
На 200 відсотків розділяю коментарі Рожищанина та Думки. Так воно було, так воно і є.
07 Грудня 2016, 17:23
А вибір був ,є та буде. І замість як сидіти гріти крісло і при цьому заробляти копійки та всім лизати, можна підняти те місце і піти працювати, хоча б малину посадити і не скиглити. ВИБІР Є!!!
07 Грудня 2016, 17:26
А ви не думаєте, що скоро так само поганою мітлою поженуть вже нинішніх владців. І вже, можливо, з набагато гіршими наслідками, ніж попередників. І вже так само будуть таврувати представників політичних партій, що нині при владі. Чи не має за що, скажете? Хто кому давав право визначати, що ті були ПОГАНІ, а от ці вже ХОРОШІ. Це все дуже відносне. Розсудить лише час та історія. Так було завжди. А тому не судіть і судимими не будете.
07 Грудня 2016, 17:38
Вибір кажеш є? Малину кажеш посадити? Так от, для того спочатку треба мати земельну ділянку (бажано власну), і не просто ділянку, а пристосовану ділянку: оброблену, з проведеним крапельним поливом (а це скважина з дозволом, глибинний насос і т.п.), недалеко від міста( бо якщо десь далі, то ще й власне авто потрібне та сторож). Далі вільні кошти на саджанці та добрива. Набігає кругла копійка навіть якщо є своя земля, а якщо немає, то взагалі розмова ні про що. А тому без стартового капіталу, причому не малого, НІКУДИ. ТО ПРО ЯКИЙ ТИ ВИБІР ТУТ РОЗКАЗУЄШ?
07 Грудня 2016, 18:43
Звичайно що люстрацію провела Гайворонська, вона тут всіх покриває. Колишні риги типу Новосадихи за сухпай чи кістку для своїх гадючинят готові були горло будь кому перегризти. Непотрібно за чужий рахунок наживатися !Була в ПР, а значить підтримувала яника , допомагала в такий спосіб розкрадати державу.Підтримувала режим. Значить корумпована пристоскванка, якій плювати на оточуючих, аби до годівнички ближче. Удар чи Батьківщина, чи ПР,яка ній різниця? Ви відганяли свиню від корита? Отакий вереск і почався з тією заявою.
07 Грудня 2016, 19:14
Та ці всі статті з викриттям "поганих" регіоналів і.т.п.. спрямовані на вишиватників і так сказати "свідомих", адекватним людям не до того щоб тратити час і роздивлятись ці фото з фаміліями і розбиратись хто в якій партії був і хто які внескі платив. Скоро та ка ж петрушка буде з батьківщиною, самопомічю, свободою, укроп і.т.д... ці ні чим не кращі можливо навіть гірші.
07 Грудня 2016, 20:48
танька була в свободі
07 Грудня 2016, 20:49
Злодій завжди знайде виправдання своїм діям. Ви кожен згадайте той момент коли вВи побачили як розстрілюють хлопців на Інституцькій і згадаюте свої відчуття в той момент.Згадайте слова януковича про те що він жаліє що в той момент не ввів війська в Київ.Що Ви подумали тоді ? Згадайте що Ви РОЖИЩАНИ кричали в слід Масалову ! чи Ви вже забули ? Люди схаменіться самоочищення має пройти бо без нього в УКРАЇНИ майбутнього нема. І знаючи про що зараз почнуть писати відповім: -Дійсно очищення має пройти зверху але воно нажаль не відбулось .Тому і в державі нашій нічого не змінилось і жити ми стали ще гірше. А почати повинен кожен з себе і не така страшна ця стаття і три попередніх можливо це початок відліку часу до змін на краще.
07 Грудня 2016, 20:53
ЧИТАЮ СТАТТЮ ТА КОМЕНТИ І ЗГАДУЮ ВІРШ ВОЛОДИМИРА САМІЙЛЕНКА С О Н. ПОВАЖАЮ ДУМКУ КОЖНОГО. ТА З НАС ДІЙСНО СМІЮТЬСЯ ЯК У ВІРШІ.БУДЬ МУДРА РЕДАКЦІЄ ЦЕ НАС РОЗЄДНУЄ.
07 Грудня 2016, 21:14
Злодій завжди знайде виправдання своїм діям. Ви кожен згадайте той момент коли вВи побачили як розстрілюють хлопців на Інституцькій і згадаюте свої відчуття в той момент.Згадайте слова януковича про те що він жаліє що в той момент не ввів війська в Київ.Що Ви подумали тоді ? Згадайте що Ви РОЖИЩАНИ кричали в слід Масалову ! чи Ви вже забули ? Люди схаменіться самоочищення має пройти бо без нього в УКРАЇНИ майбутнього нема. І знаючи про що зараз почнуть писати відповім: -Дійсно очищення має пройти зверху але воно нажаль не відбулось .Тому і в державі нашій нічого не змінилось і жити ми стали ще гірше. А почати повинен кожен з себе і не така страшна ця стаття і три попередніх можливо це початок відліку часу до змін на краще.
07 Грудня 2016, 21:22
правильно зробила........
07 Грудня 2016, 21:38
То вона в "Батьківщині", то в ПР, перейшла в "Удар", але стало вигідно в блоці порошенко. А залишалась думки Горбача-януковича
07 Грудня 2016, 21:45
В потрібний час в потрібному місці - "Батьківщина", ПР, Удар, БПП. Але ще та сама С......а
07 Грудня 2016, 21:56
Дякуемо журналістам за обєктивне висвітлення подій навіть хоча б одного єдиного епізоту подій.Всі ваші доводи і спостереження є професійно обгрунтованими !!!!!! і в Рожищі здивування ні для кого не принесуть.Дуже на превеликий жаль шкода що влада яка прийшла після революції всілякими методами прикриває на жаль тих хто робить відкати для них ::::::::Місто не є великим і все про всіх знають.
07 Грудня 2016, 22:11
Якщо на районномуі Новосад пройшла таке очищегєння і нехай Гайворонська прозвітує про ЦЕ ОЧищення
07 Грудня 2016, 22:39
Ваші слова мали б раціональне зерно, якби мова йшла не про Новосад. Ви її або зовсім не знаєте, або не дуже вдало виправдовуєте. На жаль галузь культури очолює людина ница, підла, безпринципна. Не можна образити честь і гідність тому в кого їх нема!!! Для неї окрім неї самої в цьому світі нема нікого. Для досягнення своєї мети ця жінка не те, що з партії в партію - вона в алькаіду мабуть би вскочила, якби це допомогло їй прибрати з дороги неугодних. На превеликий жаль Новосад наділена певною харизмою і коли їй вигідно, ця солодкоголоса без мила прокладе собі шлях у найвужчу щілину. А потім, використавши, витре об вас ноги, хоча непросто витре, вона вас знищить, спаплюжить, оббреше. Таня до своєї мети йде в буквальному сенсі по трупах.
07 Грудня 2016, 23:26
Злодій завжди знайде виправдання своїм діям. Ви кожен згадайте той момент коли вВи побачили як розстрілюють хлопців на Інституцькій і згадаюте свої відчуття в той момент.Згадайте слова януковича про те що він жаліє що в той момент не ввів війська в Київ.Що Ви подумали тоді ? Згадайте що Ви РОЖИЩАНИ кричали в слід Масалову ! чи Ви вже забули ? Люди схаменіться самоочищення має пройти бо без нього в УКРАЇНИ майбутнього нема. І знаючи про що зараз почнуть писати відповім: -Дійсно очищення має пройти зверху але воно нажаль не відбулось .Тому і в державі нашій нічого не змінилось і жити ми стали ще гірше. А почати повинен кожен з себе і не така страшна ця стаття і три попередніх можливо це початок відліку часу до змін на краще.
08 Грудня 2016, 03:20
Та, здається, це лише мацюпусінька частинка вершини айсбергу в активній діяльності Новосад. А скільки ще цікавинок історія приховує. От би хтось провів масштабне розслідування.
08 Грудня 2016, 11:30
Чого ви вчепились до жінки. В нас так заведено, як в тій байці, а більший меншого кусає та б'є, бо сила є. Скільки у тому списку крутих пацацанів, про яких і муха не пискне, а вони продовжують свої біхнесові справи. Мафія безсмертна!!! Мені цікаво, яким чином ті люди, що були в ПР на місцевому рівні могли підтримувати яцика. В районі рулить "Батьківщина" в той період і сьогодні.
08 Грудня 2016, 13:57
Хто там такий "крутий пацан",конкретне назви прізвище? Як підтримували? Вони завжди були при посадах в РДА!!! Про "Батьківщина" рулить -це смішно. )))ПР організовувала технічні партії, фальсифікації. Скупка голосів:розносили гречку і олію бідним громадянам за те щоб вони проголосували за ригів. Таня відчула запах бабла і повелась на улесливі слова Масалова.Тепер вона незадоволена бо люди дізналися про її ригіанальне минуле.
08 Грудня 2016, 14:58
істина - йде по трупах в прямому розумінні
08 Грудня 2016, 17:34
Ви написали чисту правду Новосад йде не тільки по трупах, вона йде і по живих ............
08 Грудня 2016, 20:16
Коли ж ця Танька вже таки спіткнеться.<br/>Я вважаю що відділом культури повинен керувати керівник із спеціальною освітою тобто музичною.<br/>Я теж співаю непогано але мене не беруть на таку посаду.
08 Грудня 2016, 21:03
А ви помітили ту бідненьку відомість?Це ось ці знайомі нам дівчатка керували в ту пору районом чи це підсадні качечки для кількості,а де решта?
08 Грудня 2016, 23:49
А чи розуміють перші особи району, наскільки такі держслужбовиці, як Новосад дискредитують весь інститут державної служби. І справа не тільки в членстві ПР. Весь набір моральних якостей волає про те, що ця людина не має права представляти державу. Ця особа паразитує на тілі РДА. За роки її правління культуру в районі почали зневажати. Новосад діє за принципом: хто зі мною не згоден має бути знищений. Це звичайна пристосуванка, яка дуже вміло пускає пил в очі і створює видимість активної діяльності.
09 Грудня 2016, 11:28
Щось мені підказує, що Тетяна Новосад якщо не все, то багато чого робить правильно. Адже стільки негативних коментарів в наш час - це я вам скажу щось. Наше суспільство за своєю натурою таке, що в принципі не терпить успішних людей, а якщо це ще й молода, красива та обдарована жінка, то взагалі починається істерика. Це ж саме можемо спостерігати і щодо Гайворонської, Сергійчук, Клімчук. Такі в нас люди. А щодо відділу культури, то там, між творчими людьми, взагалі конкуренція просто шалена. Там дівчата та жіночки між собою поза очі готові одна одну з'їсти. Саме звідти стільки негативу виливається на Тетяну Новосад. Бо ж всі вони вважають себе не менш талановитими виконавцями та сплять і бачать себе у кріслі керівника. Спробуєте заперечити та я вам скажу таке. Пересічний рожищанин про Тетяну Новосад практично нічого не знає, при чому ні поганого, ні хорошого. Люди просто відвідують концерти, вони колись кращі, колись гірші. І це все. А який вона керівник, повірте, про це знають лише в колективі і лише колектив ці проблеми хвилюють. Щодо її регіонального минулого, то будьмо відвертими, не культура у наш час керує районом та править бал у районі. Ні тепер, ні тоді. І не там потрібно шукати якусь масштабну корупцію, бо культура завжди фінансувалася за залишковим принципом. А немає грошей, немає й корупції. Натомість у місті залишилися на своїх посадах керівники поліції разом із заступниками, прокуратури, податкової, фінансового управління, казначейської служби, соціального захисту, на своїх теплих місцях і рожищенські одіозні судді. Одним словом практично всі. І якщо вони не були безпосередньо членами ПР, то невже ви думаєте, що вони не підтримували політику партії влади? Безперечно, що підтримували. Ба більше, вони були частиною тієї системи, її реалізаторами на місцях. Ці люди сиділи у президії на колегіях та нарадах в РДА поряд з Горбачем та Масаловим, справно піднімали руки за ті чи інші рішення. Чи може не так? ТАК!!!! Але ж їх якось страшно зачепити люди то при посадах серйозних і можуть швиденько покарати. До чого я це все? А до того, що Тетяна Новосад - це далеко не найгірше зло з минулого і не треба на неї вішати усіх собак. Бо це просто смішно. Культура у нас виявляється керує і районом, і державою. Театр абсурду!!!!
09 Грудня 2016, 12:06
Браво. Чудовий опус. Довго готувалися? Ви недооцінюєте пересічних громадян. Все ми знаємо. І хто тут собак на Таню повісив - ніхто. Не видумуйте. Характеризують особу і все. А те що характеристики не дуже приємні - нічого не зробиш, що вже заслужила.
09 Грудня 2016, 12:28
Підозрюю якби вас публічно (з прізвищем та ім'ям) виставили на загальне обговорення на цьому сайті з можливістю анонімного коментування, то ви стільки б нового про себе дізналися, що просто мало б не показалося. Просто такі в нас люди жорстокі та заздрісні, вони такі речі дуже часто роблять просто заради розваги. Така, на жаль, людська психологія. Яскрави приклад, остання стаття на цьому сайті про рожищенського героя АТО Павла Чайку. Там повно не зовсім лояльних коментарів, а людина ж - реально герой. Я це до того, що мені все одно буде працювати на своїй посаді Тетяна Новосад чи ні, я її знаю лише в обличчя і є лише стороннім спостерігачем, який висловив свою думку. Проте в чому я переконаний точно, то це в тому, що ця пані без відділу культури точно не пропаде.
09 Грудня 2016, 16:46
Мені теж здається, що негативні коментарі проти Новосад пишуть саме її колеги чи підлеглі з культури, яких просто жаба давить. Так відбувається завжди, коли працюєш з успішною, талановитою, вродливою жінкою, в якої як кажуть, все при собі. А те, що талановиті та гарні завжди трошки стерви, так це природньо. Нічого дивного. І правильно вона зробила, що написала заяву, бо дуже це схоже на заказуху. Ну була вона в регіонах, а що вона там рішала, чи може кошти розкрадала, чи хабарі брала? А зараз, що вона може підгадити державі? Та нічого. Я вас умаляю. Краще написала б дійсно про тих посадовців, яких як кажуть &quot; щуку кинули у річку&quot;. А причепились до Тані. І взагалі ці заголовки типу із комірки історії, це якось дивно. Та комірка ще не зникла, вона просто перевтілилась, так що не поспішайте її списувати і розоблачати. Толі єщьо будет))))
09 Грудня 2016, 18:22
Прочитавши попередні коментарі не можу щоб не висловити і свою думку. Дааа…. Це просто жахливо, за кого воюють та гинуть наші хлопці, на які зміни ми надіємось, коли при посадах на жаль лишаються тіж самі, наприклад як регіоналка Новосад Т.П. «Патріотка» з діда прадіда – це ж «чуш собача», лжепатріотка – це політична «прости*****» бо ж в яких тільки партіях вона не була : «Рух», «Свобода», «Наша Україна», «Батьківчина», «Партія Регіонів» «БПП» і на кінець стала членом партії «Удар», і це не просто за політичними уподобанями, а для вигоди, щоб зайняти керівну посаду,щоб інші робили а вона лише керувала. Це як називається, а так як ви й подумали – політична «прости*****», і це не тільки політична «прости*****» а й …….. <br/>То що ж виходить такими у нас мають бути державні службовці – хабарники, крадії державних коштів,одним словом не порядні люди з завищеною самооцінкою такою як є Новосад Т.П. Таких людей треба викорінювати…….<br/> Колись на такі посади підбирали морально – стійких, чистих в помислах, не заплямованих людей а що тепер…….<br/>   Ці грімучі змії Новосад Т.П. та її матінка Добровольська В.А. знищать,заклянуть хто їм стоїть на заваді…… , <br/>Це люди, які все хороше , надбане чужим розумом, руками привласноють собі, і працюють тільки на себе на свій імідж, вони ідуть по життю з фальшем та брехнею як ті «фальшиві монети». Не завжди так буде, що будуть купляти за гроші: посади,перевірки КРУ, суди і т.п. Прийде час що та «штука», уже не допоможе. Не буде таких дурнів, які будуть догоджати, ділитися грошовими нагородами та служити їй.<br/>Розплата неодміно прийде,адже в житті за все треба платити.<br/>Ждіть! Цей момент настане, неодмінно настане ,повірте скоро…<br/><br/><br/>P.S. Нерозумію позицію колективу. Невже приємно коли вас мають за ніщо. Вила в руки, та вперед……….
09 Грудня 2016, 19:24
що &quot;є лише стороннім спостерігачем&quot; - на нарадах та колегіях в РДА отаких просто сторонніх бути ну ніяк не може, тому склалася інша думка - десь ви там весь час поруч. Ну і ще - ставити по розуму в один ряд Гайворонську та Сергійчук поруч з Новосад та ще й Клімчук приплели - це просто некоректно!
10 Грудня 2016, 00:22
З однієї біографії видно який там розум.Так і керує.Розвалює і забирає.
10 Грудня 2016, 02:32
Усі люди мають право на помилку! Багато хто з українців робив помилки переребуваючи в ПР і роблять зараз майже ті самі помилки... Це все можна оправдати, це не є страшним злом! Страшне зло, це людина про яку данна стаття. Тут згадувались трупи по яких ходить Тетяна Петрівна...хм) шановні, вона будь- кому наступить на горлянку своїм добре наточеним і вже у крові каблуком!!! Лише люди, які її незнають, можуть думати, що вона хороша та порядна людина!!! Абсурд! Це лицемірка вищого рангу!!! Людина на яку хочеться сказати істота.... І не думайте, що мої слова це якась особиста образа. Ні, просто мені відомі більш страшніші факти її вчинків, її погляди ... Шкода колективу, вони безпомічні проти її зла... Та нічого вічного не буває! Ніякий талант не виправдає її єство, її гнилу натуру!!!
10 Грудня 2016, 20:55
але Цинік правий, це ще той перевертень
13 Грудня 2016, 22:32
чого причепилися до жінки..почитайте історію..внас ніколи небуло едності і небуде...історію перекрутили незнати як..навязують нам насильно все..якщо ти не так скажеш то ворога з тебе роблять..до чого ми прийдем???
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024