Учасники АТО/ООС з Рожищенського району вимагають заборони торгівлі з Росією

26 Вересня 2019, 12:16
Банер у Соснівці на Львівщині 3136
Банер у Соснівці на Львівщині

Голова Рожищенського районного об'єднання учасників АТО Володимир Корнійчук направив до голови Рожищенської районної ради Андрія Музики звернення з вимогою припинити торгівлю російськими товарами на території Рожищенського району. Є у листі й інші вимоги.

Про це Район.Рожище повідомили у районному об'єднанні учасників АТО.

Члени організації обурені тим, що на території України зафіксували вагони з російським вугіллям.

«Ми, учасники АТО/ООС, члени Рожищенського районного об'єднання учасників АТО, обурені тим, що українськими залізничними шляхами курсують вагони з російським вугіллям. Їх зафіксували у містах Соснівка та Сарни на Львівщині, у Ковелі та Луцьку на Волині. Учасники АТО, добровольці, волонтери, гірники і просто небайдужі українці організували блокування вантажу, що прибув з території країни-агресора. Ми підтримуємо дії цих людей. Сподіваємося, що для держави Україна їхнє життя, здоров'я, права теж є найбільшою цінністю», – йдеться у зверненні.

Читати також: Активісти з Рожища поїхали на Львівщину, де поліція розігнала акцію проти «вугілля Путіна»

На території Рожищенського району просять заборонити торгівлю російськими товарами. Також з вимогами організації просять звернутися до народних депутатів, уряду, президента України, голови Служби безпеки України та правоохоронних органів.

До завершення війни вимагають заборонити будь-яку торгівлю з Росією. Від Кабінету міністрів України вимагають розробити план заходів, задля відмови енергетики від постачання російського вугілля та розвитку української вугільної промисловості. Від правоохоронців вимагають перевірити діяльність підприємства, яке співпрацює з російськими вугільними кампаніями та укладає такі контракти.

Схожого листа направили й народному депутатові від виборчого округу № 20 В'ячеславові Рубльову.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
26 Вересня 2019, 23:29
Отключить отопление в Рожищах. Можно перезимовать, тепло одеться. Зачем нам уголь из России.
27 Вересня 2019, 14:03
Не всі палять вугіллям, теж і своє треба копати і шахту в Нов.-Вол. І інші запустили..
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024