Рожищан запросили на молитву за Україну

27 Вересня 2015, 19:08
2279

Сьогодні, 27 вересня, в центрі Рожища відбувся перший міжконфесійний молебень, звернений до Бога за Україну й український народ. Молитву за мир на рідній землі звершив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Василь Шняк.  

У молебні взяли участь голова райдержадміністрації Інна Гайворонська, настоятель римо-католицького костелу Преображення Господнього Роман Бурнік, настоятель Свято-Михайлівського храму м. Рожище, благочинний Рожищенської округи УПЦ МП отець Петро Іваничко, освітяни та місцеві жителі. 

Після молитви отець Василь привітав присутніх зі святом Воздвиження Чесного Хреста та пожалкував з приводу того, що зібралось дуже мало людей.  

— Всі ми отримуємо від Бога ласки та дари, але не всі приходять приносити подяку, — зауважив він. — Господь сказав: «Немає більшої любові від тої, коли хтось душу свою віддає за друзів своїх». Подивіться на стелу з героями Небесної сотні, подумаймо за тих, хто нині в АТО! Дійсно, то любов. Але чи відчуваємо ми її?.. Комусь сьогодні завадила погода, а хтось подумав, що й без нього обійдуться. А там військовослужбовці не чекають, що їх хтось замінить, вони день і ніч стоять на варті, в голоді та холоді… Якщо ми не можемо допомогти матеріально, маємо допомагати духовно. Треба, щоб усе місто молилося і піднімало дух Божий. Тоді настане мир у нашій Україні!

Нагадаємо, що такі міжконфесійні молебні за Україну та український народ відбуватимуться в останню неділю щомісяця. Їх мета — об’єднати жителів району, незалежно від релігійної, національної чи іншої приналежності, у прагненні до настання миру на українській землі та збереження України, упокоєння душ усіх, хто життя своє поклав за волю, незалежність і цілісність Української держави.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024