У Рожищенському районі проти чуми провакцинували понад 40 тисяч свиней

25 Вересня 2019, 10:19
Фото ілюстративне 2991
Фото ілюстративне

Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Інни Гайворонської.

24 вересня у роботі колегії взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих районних установ, голови місцевих рад. Про це повідомили у РДА.

Начальник районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Ігор Барвінський проінформував про те, що епізоотична ситуація в районі контрольована. Тваринництво стійке до багатьох інфекційних хвороб.

Засідання колегії
Засідання колегії

Постійно проводять заходи з суб’єктами господарської діяльності, які вирощують, розводять та реалізовують свиней. Провакцинували проти класичної чуми свиней – 40 566 голів, в тому числі у громадському секторі – 30 695 голів, в індивідуальному секторі – 9 871 голову.

З метою боротьби зі сказом у жовтні цього року в районі запланована кампанія по пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Проводиться робота з ідентифікації тварин: шляхом подвірних обходів проідентифіковано 1 660 голів ВРХ, 2 873 голів свиней, 35 голів овець та коней – 8 голів.

Рожищенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області здійснює планові та позапланові заходи державного нагляду та контролю за дотриманням законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства. У 2019 році провели 48 перевірок, зокрема в закладах громадського харчування та роздрібної торгівлі. Проводять моніторинговий відбір зразків продукції з підконтрольних об’єктів.

Посадовець акцентував увагу на принципах та вимогах до безпечності та якості харчових продуктів, зокрема повідомив, що оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

На сьогодні в районі провели детальний аналіз операторів ринку, які зобов’язані запровадити систему НАССР на потужностях у визначені законом терміни. Повідомлено під розписку керівників відповідних суб’єктів господарювання про необхідність впровадження системи – НАССР, а також проводиться аудит операторів ринку.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром