ТзОВ «Цунамі» дає найбільше з-поміж підприємств грошей в казну району

24 Вересня 2015, 17:26
6877

Районний бюджет по доходах загального фонду за півріччя виконаний на 102,1%, розповіла начальник відділу фінансів РДА Лілія Клебанська на сесії Рожищенської районної ради. 96,6% у доходах загального фонду районного бюджету становлять надходження від податку з доходів фізичних осіб. За звітний період бюджетом отримано майже 7 мільйонів гривень, що складає 161,8% виконання до призначень на І півріччя цього року.

Найбільшим платником податків серед підприємств району є ТзОВ «Цунамі», яке займається обробкою деревини. Рожищенський сирзавод, який колись був беззаперечним лідером серед промислових підприємств району, нині серйозно здав і, як наслідок, не сплатив тієї суми податків до бюджету, на які розраховували місцеві фінансисти. Єдине, що тішить, власники заводу, які нещодавно побували у Рожищі, не планують згортати виробництво.

Щодо іншого виду податків, які наповнюють районний бюджет, - земельного, - то у деяких сільських радах є проблеми із його надходженням. Проблематичним залишається питання плати за оренду землі. Основним елементом, що характеризує виконання районного бюджету за видатками, є стан розрахунків з виплати заробітної плати та допомог сім’ям з дітьми. На це спрямовано відповідно 44,6 і 27,3 мільйони гривень.

Кредиторська заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери відсутня.

Коментарі
26 Вересня 2015, 13:32
Більше таких підприємств - і зайнятість буде, і надходження на розвиток
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024