Для сприяння талановитим дітям у Рожищенському районі поновили банк «Обдарованість»

01 Вересня 2019, 14:00
Ігор Кузава 2899
Ігор Кузава

У Рожищі відбувся звіт головного освітянина району Ігоря Кузави.

Про це повідомляється на сайті Рожищенської РДА.

Доповідаючи про організацію роботи з обдарованими дітьми у 2018-2019 навчальному році, начальник відділу освіти та молоді районної державної адміністрації Ігор Кузава зазначив, що в закладах освіти району з метою виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді постійно ведеться системна, цілеспрямована робота. Тому на початку навчального року поновили районний банк «Обдарованість». Також створили банк даних педагогічних працівників, які мають високі досягнення в роботі з обдарованою учнівською  молоддю.

З метою розвитку творчих здібностей учнів щороку проводить розробку варіативної частини навчальних планів. У минулому навчальному році в школах функціонували факультативи, спецкурси та курси за вибором: «Логіка», «Українознавство», «Хореографія», «Етика», «Сходинки до інформатики», «Інформатика», «Креслення», «Християнська етика», «Громадянська освіта», «Екологія» та інші, робота яких була спрямована на розвиток творчих здібностей учнів, відзначив Ігор Кузава.

Серед учнів закладів загальної середньої освіти району провели районний етап Всеукраїнських предметних олімпіад,  в якому взяли участь 1573 учнів загальноосвітніх закладів району.

«Маємо 28 переможців та призерів обласних  учнівських олімпіад з базових дисциплін», – відзначив Ігор Кузава.

У ході доповіді начальник відділу освіти та молоді нагадав, що кожного року в районі проводяться Спортивні ігри школярів. З вересня 2018 року по травень 2019 року учасниками Спортивних ігор стали 2182 школярів району. Високу спортивну майстерність на всіх етапах змагань продемонстрували команди шкіл №1, №2 міста Рожище, Рожищенського ліцею №4, сіл Навіз, Доросині, Ворончин, Переспа, сіл Рудка-Козинська, Вічині та Носачевичі.

Висока організація фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи допомогла досягнути хороших результатів на обласному рівні:

  • І місце – у відкритому турнірі з баскетболу 3х3 Західного дивізіону серед шкільних команд серед дівчат;
  • І місце – в обласних дитячо-юнацьких змаганнях «Старти надій»;
  • ІІ місце – в обласних змаганнях з настільного тенісу.

Щодо результатів ЗНО серед випускників є такі, що отримали 12 балів. Українська мова: троє учнів Рожищенського ліцею №4,  двоє учнів школи №3 міста Рожище, по одній учениці шкіл №1, №2 міста Рожище та школи села Топільне. Історія України – четверо учнів школи №3 міста Рожище» та учениця школи села Топільне. Географія – учениця школи села Топільне.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024