Рожищани взяли участь у зборах військовозабов'язаних оперативного резерву

01 Вересня 2019, 10:12
Рожищани взяли участь у зборах військовозабов'язаних оперативного резерву / Фото ілюстративне 3379
Рожищани взяли участь у зборах військовозабов'язаних оперативного резерву / Фото ілюстративне

На Рівненському загальновійськовому полігоні розпочалися збори військовозабов'язаних оперативного резерву.

Про це повідомляє прес-служба Оперативного Командування «Захід» у Facebook.

Навчання резервістів проводитимуться на базі Рівненського загальновійськового полігону що входить до складу військ оперативного командування «Захід». 
На полігоні заздалегідь були розгорнуті пункти прийому особового складу. Офіцери та сержанти із бойових бригад оперативного командування «Захід» зустрічали і супроводжували команди військовозобов’язаних, які прибували із військкоматів. Тут фахівці з комплектування перевіряли явку команд, проводили розподіл офіцерів, сержантів та солдат запасу на посади.

Відразу після цього резервісти направлялися у відділення екіпірування та речового забезпечення. У спеціально обладнаних наметах кожен із них отримав все необхідне, від новенького однострою до карематів і спальників.

Пройшовши медичне обстеження, вони перевдягались у військові однострої та прибували у розташування своїх підрозділів. На місці проводилося оформлення документів для отримання військовозобов’язаними резерву грошового забезпечення.

Розміщаються резервісти у польових наметах.

Такі збори дають можливість відновити у пам’яті призабуті знання, відновити навички, навчитися новому.

Попереду на військовозабов'яханих оперативного резерву чекає військовий вишкіл, а після нього – бойове злагодження, де вони діятимуть у складі підрозділів. Мета проведення зборів - підвищення боєздатності українського війська.

Варто зазначити, що у навчаннях взяли 16 чоловік з Рожищенського району, ті хто сховався та не прибув в день відправки, очікує кримінальна відповідальність за ухилення від навчальних зборів.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024