Іменинники, свята та події цього дня

29 Листопада 2016, 07:00
3970 Джерело: http://divannaya-sotnya.com.ua/

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 29 листопада.  Нехай сьогоднішній день наповнюється лише приємними емоціями та вдалими зустрічами. А зранку не забудьте насолодитись чашкою смачної кави чи чаю.

День ангела святкують – Василь, Віктор, Дмитро, Іван, Матвій, Михайло, Сергій, Федір.   

Нині свій День народження святкує керівник ФГ «Травневе плюс» Сергій Васевич та головний спеціалісті з питань молоді та спорту райдержадміністрації Олександр Левчук.

29 листопада – День солідарності з палестинським народом.   

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

1830 – у Варшаві почалось польське національно-визвольне повстання. Російський цісаревич Костянтин Павлович ледь не загинув і відступив із царськими військами за Буг. Повстання було придушене 1831 року.

1899 – засновано іспанський футбольний клуб «Барселона».

1929 – американський пілот Річард Берд з трьома компаньйонами першим у світі перелетів Південний полюс літаком.

1945 – югославська скупщина проголосила Югославію Федеративною Народною Республікою

1947 – Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення про розділення підмандатної території Палестини і створення там незалежних єврейської й арабської держав. Наслідком цього рішення стала поява Держави Ізраїль.

1959 – церемонію вручення нагород «Ґреммі» вперше показали по американському телебаченню. Серед лауреатів були Френк Сінатра та Дюк Еллінґтон.

1963 – президент США Ліндон Джонсон підписав розпорядження про заснування Комісії на чолі з Верховним суддею Ерлом Ворреном для розслідування замаху на президента Джона Кеннеді, вчиненого тиждень перед тим.

1990 – Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка дозволяла застосувати проти Ірака силу у разі, якщо він не виведе свої війська з Кувейту до 15 січня 1991 року.

1994 – ВР України ратифікувала Конвенцію про охорону біологічного різноманіття, підписану 11 червня 1992 у Ріо-де-Жанейро.

1996 – міжнародний трибунал з колишньої Юґославії виніс свій перший вирок. До 10 років тюремного ув'язненння був засуджений хорват Дражен Ердемович, визнаний винним у злочинах проти людяності під час громадянської війни в Боснії.

1999 – з метою запровадження атрибутів української державності Указом Президента № 1507/99 було постановлено, що офіційними символами глави держави є: Прапор (штандарт) Президента України, Знак Президента України, Гербова печатка Президента України, Булава Президента України.

2007 – депутати від виборчих блоків «БЮТ» та «Наша Україна – Народна Самооборона» створили коаліцію у новообраній Верховній Раді 6-го скликання.

 

Погода: Сьогодні очікується 0–(-3)° C, обложний сніг, свіжий вітер.

 

Посміхніться

Вітя підходить до Вані і питає:

- Ваню, а чому в тебе голова перев'язана?

- Та комар вкусив!

- Але ж комарі не боляче кусаються!

- Так мій брат лопатою його вбив!

 

- А давай що-небудь до чаю купимо?

- А ти чого б хотів?

- Ну, не знаю... Може, пива візьмемо?

- Точно, і скумбрії копченої.

 

- Доню, ти заміж виходити збираєшся?

- Хто? Я? Та ви що?! У мене хом’як жив – здох, а чоловік – це така відповідальність! Не-е-е!..

 

Коментарі
30 Листопада 2016, 19:59
дивно, але у Вас знову неправдива інформація - Саша Левчук не працівник адміністрації. Хто Вам підкидає інформацію з "запашком"?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024