У Рожищі відзначили 30-річчя Народного Руху України. ФОТО

25 Серпня 2019, 13:05
У Рожищі відзначили 30-річчя Народного Руху України 3295
У Рожищі відзначили 30-річчя Народного Руху України

З нагоди 30-річчя утворення Народного Руху України в історико-краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «Народний Рух України в Рожищенському районі».

Захід зібрав активних учасників національно-визвольного руху та однодумців. Зустріч відвідала заступник голови райдержадміністрації Інна Сергійчук, повідомляють у відділ з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про рухівців району, які не дожили до 30-річчя організації.

Засідання «круглого столу» відкрив історик, завідувач основним видом діяльності музею Роман Трофімчук, закликавши присутніх згадати відносно недавні історичні події, пов'язані з утворенням незалежної держави України.

Під час заходу йшлося про зародження Народного Руху України у Рожищенському районі.  Присутні поділилися спогадами про свій шлях до усвідомлення себе українцями та про події, які спонукали їх обрати активну позицію у боротьбі за незалежність. Відзначалося, що у 1989-1990 роках не можна було уявити собі розвитку України без Народного Руху – цієї потужної політичної сили, яка стрімко досягла поставленої мети – зробити Україну самостійною державою.

А перший голова Народного Руху в Рожищенському районі Павло Іванюк закликав молоде покоління зберегти здобутки ветеранів та надалі стояти на сторожі незалежності України, а також продовжувати активно відстоювати національні цінності українського народу.

Присутній на заході Доктор політичних наук Валентин Малиновський з нагоди 30-ї річниці утворення Волинської регіональної організації Народного Руху України за перебудову( 19 серпня 1989 р.) вручив Подяки Волинської обласної ради та обласного осередку Народного Руху України активним учасникам організації з Рожищенського району.











Читайте також: Сто ударів дзвона та квіти полеглим захисникам: як у Рожищі почали відзначати День Незалежності

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024