Газовики з усієї Західної України вчилися і змагалися у Рожищі

10 Серпня 2019, 12:36
Фото ілюстративне 2506
Фото ілюстративне

Навчально-тренувальний полігон, що в місті Рожище, є найбільшим у Західній Україні. Йому 15 років. Тут свої професійні навички та знання постійно вдосконалюють фахівці компанії АТ «Волиньгаз» із аварійно-диспетчерської служби, спеціалісти, які виконують КПО – комплексне приладове обстеження, служби контролю за виробництвом.

Про це інформує фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Волиньгаз».

Працівники щодня забезпечують безаварійне та безперебійне газопостачання в оселі понад 245 тисяч волинян і декількох тисяч підприємств та організацій різних форм власності на території області. 

Упродовж трьох днів, 7-9 серпня, на полігоні почерпнули нові знання й більше 30 учасників Всеукраїнських змагань бригад АДС. 

Серед них і Лідія Білик – єдина жінка-майстер на цьому конкурсі, всі решта майстри  чоловіки. В компанії «Івано-Франківськгаз» колись працювала її мама, тож обрала сімейну стезю – газову. Не жалкує і працює вже 25 років.  

«Мені дуже подобається моя робота, бо несемо людям тепло в дім, оберігаємо їхнє майно, робимо добру справу щодня. І ми працюємо для того, щоб задовільнити потреби населення,  розповідає учасниця Всеукраїнських змагань Лідія Білик. – Постійно цікавлюся всіма технічними новинками, нововведеннями, намагаюсь завжди почерпнути нового досвіду».

Майстер АДС з Івано-Франківська зізналась, що під час виконання завдань, передбачених умовами професійного конкурсу, багато чому встигла навчитись. Пані Лідія має технічний склад мислення і чоловічий характер, тож постійно вдосконалюється і просто дуже любить свою аварійну роботу. Жінка-майстер чітко дає команди колегам-чоловікам у своїй бригаді АДС і вони їх виконують.

«Змагання важливі тим, що одержую найцінніший досвід на полігоні, тут просто неба. Багато дізнаюсь такого, чого в нашому регіоні не застосовують. Як відомо, аварійна служба повинна швидко локалізовувати небезпечну ситуацію. На полігоні, в приямку ми відкривали шурф, накладали бандаж та локалізовували аварійні ситуації, а потім передавали іншим службам. Викликали ГЕМ і передавали їм з офіційним підписом, - додає майстер Лідія Білик. – Наша робота потребує витримки та чіткості дій усіх учасників. Спеціалістам не можна помилятися та хвилюватися, бо ми першими прибуваємо в епіцентр лиха, на надзвичайну ситуацію та повинні оперативно виявити і ліквідувати загрозу життю людей».

Всеукраїнський конкурс професійної  майстерності бригад АДС «Наша майстерність – Ваша безпека» відбувається вже третій рік поспіль. Волинський полігон для проведення подібних змагань обирають уже вдруге.

«Дуже раді на Волині приймати найсильніші команди АДС Західної України. Всі учасники мають високий рівень професійної підготовки,  каже голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя. – Перед нами головне завдання-підвищення майстерності працівників для забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання всіх споживачів. Аварійно-диспетчерська служба в кожній області працює 7 днів на тиждень і 24 години на добу».  

Змагалися та надіялися на кращі часи і перемогу всі учасники конкурсу-огляду, але, схоже, в максимально наближених до реальних умов довелось попрацювати на полігоні рівненським газовикам. Під акомпанемент волинського дощу брагада АДС з «Рівнегаз» максимально швидко та точно виконала одине із завдань  – знайшла витоки газу на підземному газопроводі.

За результатами виступів на першому етапі III Всеукраїнського конкурсу бригад АДС перемогла команда з АТ «Рівнегаз». Вона набрала найбільше балів – 457, 50. Із незначним відривом - 0,25 бала друге місце в команди з АТ «Чернівцігаз» (457,25 балів). І бронза - в руках фахівців із АТ «Львівгаз» ( 411,50 балів ), 4 місце – АТ «Житомиргаз» (397,25 балів), 5 місце – АТ «Івано-Франківськгаз» (393,25 балів), 6 місце – АТ «Закарпатгаз» (385,50 балів) та 7 місце в АТ «Тисменицягаз» (340,75 балів). 

Кращі аварійні бригади Східного та Центрального регіонів будуть визначені 13-15 та 20-22 серпня відповідно в Сумській і Житомирській областях. Волинь представлятиме команда АДС з міста Нововолинська, яка поїде до міста Житомир 20-22 серпня. А фіналісти трьох етапів Всеукраїнських змагань зустрінуться 3 вересня у місті Хмільник Вінницької області, де й буде визначено переможця.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром