Для бібліотекарок району провели навчальний семінар

09 Серпня 2019, 12:13
3422

Днями відбувся семінар для бібліотечних працівників району на тему «Інноваційний пошук – основа розвитку сучасної бібліотеки».

Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook провідна методистка централізованої бібліотечної системи Катерина Олексюк.

Відкрила семінар директорка Рожищенської районної бібліотеки Світлана Осипчук з інформацією «Сучасна бібліотека – активний учасник розвитку інформаційного суспільства». 

Продовженням виступу директора стала консультація завідувачки відділом обслуговування центральної районної бібліотеки Галини Корнійчук «Створення іміджу сучасної бібліотеки – пріоритетний напрям її розвитку», де вона поділилась досвідом роботи з користувачами з популяризації української сучасної літератури у районній бібліотеці, провела анкетування «Професійні якості бібліотекарів з різним стажем роботи» та презентувала виставку-знайомство «На хвилях нової української сучасної літератури».

Читати також: У Рожищі влаштували навчання для бібліотекарок

Провідна методистка Катерина Олексюк виступила з консультацією «Інноваційні підходи до популяризації української книги», надала методичні поради про проведення серед користувачів бібліотек району проектів «Прочитав... І вам раджу», «Книги нашої сім’ї», «З книгою по життю» , «Людина читає», мета яких полягає в утвердженні цінності читання як в малому співтоваристві дітей і дорослих, так і у великому культурному просторі. 

Досвідом з популяризації української художньої літератури ділились: Світлана Матвійчук – заступниця директора по роботі з дітьми, Валентина Саванюк – бібліотекарка Вічинівської бібліотеки-філії, Марія Лебедич – завідувачка Дубищенської бібліотеки-філії, Інна Скубюк – завідувачка Топільненською бліотекою-філією.

Директорка комунального закладу «Копачівкська ОТГ» Валентина Герасимяк поділилися досвідом роботи бібліотек у сучасному просторі своєї сільської громади.

Практичні заняття розпочалися у бібліотеці-філії села Пожарки. Завідувачка бібліотекою Валентина Захарчук презентувала книжково-тематичну експозицію «Село, моє рідне село», та провела краєзнавчий день, в рамках якого бібліотекарі побували у храмі адвентистів сьомого дня, віртуально подорожували сторінками історії нашого району та кращими бібліотеками світу.



















Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024