У відділенні стаціонарного догляду Рожищенського Терцентру проживає 19 осіб

23 Листопада 2016, 09:30
2401

22 листопада відбулась апаратна нарада, яку провела голова райдержадміністрації Інна Гайворонська. На порядок денний були винесені питанняпро роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рожищенського району та про роботу сектору з питань цивільного захисту  райдержадміністрації.

У засіданні взяли участь голова районної ради Андрій Музика, заступник голови райдержадміністрації Інна Сергійчук, керівники структурних підрозділів та управлінь райдержадміністрації, підприємств, організацій та установ району, представники районних засобів масової інформації. Про це повідомляють у РДА.

Про роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рожищенського району доповіла директор центру – Галина Поліщук.

На сьогодні в терцентрі функціонує три відділення: соціальної допомоги вдома; відділення інноваційних та соціально-побутових послуг; відділення стаціонарного догляду для постійного проживання. Станом на 01.11.2016 року працівниками терцентру виявлено та надано соціальних послуг 1350 непрацездатним громадянам, в тому числі – 394 інвалідам. Відповідно до укладених договорів, на даний період надано 191,9 тис. соціально-побутових послуг. У відділенні соціальної допомоги вдома отримують послуги 511 осіб; у відділенні інноваційних та соціально-побутових послуг – 818 непрацездатних громадян; відділення стаціонарного догляду для постійного проживання – 19. При територіальному центрі діє соціально-педагогічна послуга «Університет ІІІ віку», де на 6 факультетах навчається 38 слухачів.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Василь Фенюк проінформував присутніх про роботу цього структурного підрозділу.

За його інформацією, сектор з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації є організуючим і координуючим органом виконавчої влади щодо забезпечення реалізації в районі державної регіональної політики у сфері захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій. У 2016 році відбулось 12 засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядались питання щодо забезпечення виконання заходів та оперативності реагування на надзвичайні ситуації. У поточному році складна ситуація виникла із виникненням пожеж в екосистемі району, зокрема горінні торфовищ. З резервного фонду райдержадміністрації на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій в цьому році виділено 115 тисяч гривень, із них використано на гасіння пожеж в екосистемі району – 86 тис.грн. Варто відзначити, що на території району розміщено 39 захисних споруд цивільного захисту, з яких 1 протирадіаційне укриття, 5 пристосованих під протирадіаційні укриття та 33 підвальних приміщення. На всі захисні споруди розроблено паспорти та облікові картки.

За результатами апаратної наради голова райдержадміністрації Інна Гайворонська дала ряд доручень керівникам відповідних структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024