Уродженцю Крижівки, який на смерть збив пішохода, обрали запобіжний захід

30 Липня 2019, 09:14
Фото ілюстративне 5249
Фото ілюстративне

Слідча суддя Луцького міськрайонного суду нна Плахтій розглянула у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ Головного управління Національної поліції у Волинській області Костюка С.В. у кримінальному провадженні від 11 травня про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно уродженця села Крижівка Рожищенського району.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чоловік працює водієм-експедитором ПП «Ласунка-Маркет». Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. 

Він 10 травня близько 21:45, керуючи автомобілем марки «ВАЗ-2105», рухаючись по вулиці Глушець у селі Рованці Луцького району поблизу магазину «Бісквіт», перевищивши максимально дозволену швидкість руху у населеному пункті (понад 50 км/год.), наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, проявив безпечність та неуважність під час руху при виявленні пішохода, який перетинав проїзну частину по пішохідному переході, не вжив заходів, для зменшення швидкості, аж до зупинки транспортного засобу, в результаті чого допустив наїзд на пішохода, внаслідок чого той помер на місці пригоди.

У судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали з підстав, наведених у клопотанні, та просили його задовольнити.

Підозрюваний не заперечував проти застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, однак просив суд при визначенні обов'язків врахувати, що він працює водієм-експедитором ПП «Ласунка-Маркет» та іноді не встигає повернутися додому до 22:00 години. А тому просив, визначити час початку перебування під домашнім арештом щодня з 23:00 до 06:00. Крім того повідомив, що матеріально допомагає потерпілій родині.

Суддя постановила клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ Головного управління Національної поліції у Волинській області Костюка С.В. про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту – задовольнити. Обрати відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці – до 16 вересня включно.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
30 Липня 2019, 19:25
<p>2 місяці домашнього арешту!? За те що збив на СМЕРТЬ людину, бо дорослий дядько, гнався по населеному як придурошна малалєтка? Я би йому років 5 мінімум дав би. Допомагає він. Чим, 1000 гривень в місяць даєш? Давай якийсь мажор зіб'є твою дитину і буде давати 10000грн. Безпридєл. Цікаво, який строк дала б суддя, якби він збив її дитину чи когось з батьків.</p>
30 Липня 2019, 20:56
це ще не покарання, а запобіжний захід. уважно читайте!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024