Бібліосіті: що читають рожищенці?

20 Листопада 2016, 12:30
1379 Джерело: vidpovim.pp.ua

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам.

І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 20 листопада, ми знову запитали у рожищенців, які книги вони читають і якому жанру віддають перевагу.

Викладач української мови та зарубіжної літератури в Рожищенському коледжі ЛНУВМ та БТ ім. С. З. Гжицького Ольга Харитонюк: «Читаю психологічні книги. Наприклад, Дейл Карнегі «Як здобувати друзів та впливати на людей». Перечитавши таку літературу, послуговуюсь нею у житті. Також читаю оповідання Євгена Хотимчука, Василя Сухомлинського, зокрема, «Чиста криниця». Бориса Антоненко-Давидовича книгу «Як ми говоримо». Те, що я читаю мені подобається».

Носачевичівський сільський голова Олександр Корнійчук: «Читаю сайт Район.Рожище й інші ЗМІ: друковані та Інтернет. Колись перечитував і художню літературу, але зараз немає часу».

Вихователь групи продовженого дня Лідія Гальчун: «Із сучасних письменників найбільш подобається Володимир Лис. Останній з його творів, який прочитала це «Соло для Соломії» історія про жіночу долю зі всіма її перипетіями і незламність духу. Також мені сподобались його твори «Століття Якова», «Із сонцем за плечима». Зазвичай, ще полюбляю читати історичну літературу».

Заступник директора з навчальної роботи Топільненської ЗОШ І–ІІІ ст., вчитель зарубіжної літератури Галина Карп’як «Читаю твори зарубіжних авторів: Гофмана «Крихітку Цахеса», Достоєвського «Злочин і кару». Мені дуже подобається класика. Ніякий перегляд телевізійних передач не замінить читання.

Дивлячись їх, не відчуєш такого смаку, справжньої природи, послідовних думок автора, як у книзі. Адже художні твори вчать життєвого досвіду.

Коли людина читає твір, то вона знаходить щось для себе, робить якісь висновки. Наприклад, людина, яка добре вчитується у текст, ніколи не повторить поганих вчинків героїв. Адже вона зрозуміє, що так робити не можна».

Вчитель англійської мови Ольга Богдан: «Зазвичай, я читаю дві книги. Це якась звичка. І мені це не заважає. Одну можу возити з собою, бо вона маленька, іншу – читаю вдома, або ще десь. Зараз перечитую «Роксоляну» Осипа Назарука і Фредеріка Бегбедера «Романтичного егоїста». Дуже люблю читати книги пов’язані з історією ».

Священик Свято-Покровського храму села Мильськ Олександр Гринюк: «Інколи читаю газету «Волинь-нова». В більшості стараюсь перечитувати духовну літературу. Зараз читаю «Жизнь патріарха Павла». Дуже цікаво. Також читав «Моя жизнь со старцем Иосифом».

А от колись дуже любив читати фантастику. Як читав, то думав, що ніколи нічого подібного не може бути. Сприймав як вигадку. Та ось зараз я розумію, що все можливо».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

Коментарі
20 Листопада 2016, 21:55
казки діда панаса............
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39