«Спільні дії в інтересах дитини», - обговорили в районі під час круглого столу

20 Листопада 2016, 13:00
1666 Джерело: rozhadm.gov.ua

Круглий стіл на тему: «Спільні дії в інтересах дитини» зібрав працівників соціальних служб, правоохоронців, керівництво району.

Під час зустрічі учасники акцентували увагу на важливих питаннях, зокрема розглядали умови, в яких доводиться перебувати неповнолітнім, та складні життєві обставини, які до них призводять. Йдеться на офіційному сайті Рожищенської РДА.

Головний спеціаліст служби у справах дітей Андрій Жога проінформував учасників кругового столу про роботу з неповнолітніми.

«Служба у справах дітей постійно здійснює контроль за дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Досліджує умови їх проживання, якщо є необхідність – дітей тимчасово забирають до притулку», - розповів Андрій Жога.

Він наголосив, що для тих дітей, які позбавленні батьківського піклування та не мають умов для проживання є спеціальна програма, яка передбачає придбання соціального житла. Що стосується статистики, то у порівнянні з минулим роком кількість дітей позбавлених батьківського піклування практично не змінилася.

Також служба у справах дітей спільно з працівниками поліції регулярно проводить рейди з виявлення дітей схильних до бродяжництва, жебракування, вживання наркотиків та алкоголю. Здійснюють перевірки торгівельних закладів щодо продажу алкоголю неповнолітнім. Нещодавно факт продажу алкоголю дітям зафіксували в одному з магазинів села Копачівка. На продавця склали протокол.

Пізньої пори і в розважальних закладах, що теж є причиною проведення роз’яснювальної роботи з батьками, а при виявленні аморального способу життя – взяття родини на облік як таку, що опинилася у складних життєвих обставинах.

На обліку в службі перебуває 71 дитина, які виховуються в 24 сім’ях. У цьому році на облік поставлено 27 дітей, знято з обліку – 22.

Петро Павлюк,  начальник сектору превенції  Рожищенського відділення Ківерцівського відділу головного управління національної поліції у Волинській області повідомив, що злочинність серед малолітніх не мала. На обліку в поліції перебуває 12 неповнолітніх. Він зазначив, що на дітей впливає в першу чергу виховання. Якщо батьки зловживають спиртним та ведуть аморальний спосіб життя, так само себе намагаються поводити і діти.

Він зазначив, що є порушники, які відпускають спиртні напої малолітнім. Наразі, поліція вживає заходів щоб припинити діяльність магазину з Копачівки, де продавали спиртне неповнолітнім.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

«Наразі працюємо з податковою. У них не має ліцензії, кожен раз працюють нові продавці. Всі дозволи на роботу у них прострочені. Він має бізнес або узаконити, або припинити роботу. Над цим ми працюємо», - зазначив Петро Павлюк.

Соціально-профілактична робота з молоддю, підлітками, особливо важкими дітьми – важлива складова роботи соціальних служб. Головне – профілактика, вчасне інформування дітей та батьків, які опинилися або в складних життєвих обставинах, або в проблемній компанії.

У районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели дослідження-анкетування щодо проявів агресії та насильству.

В опитування взяли участь 77 дівчат та 73 хлопці, 18 осіб віком 13 років, 105 осіб віком 14 років,  17 осіб віком 15 років, 8 осіб віком 16 років, 2 особи віком 17 років.

  Як інструментарій була використана анкета, яка складалася з 13 питань, які стосувалися обізнаності учнів та їх реагування на вчинення насильницьких дій, а також соціально-демографічні питання.

На питання «Які дії, на твою думку, являються насильством?» було отримано 8 варіантів  відповідей. З них 8 (5,5%) відповідей становлять відношення до насильства таких дій, як побиття однією особою іншої, зґвалтування, словесні образи, будь-які дії примусового характеру,  11 (7,5%) опитаних вважають такими діяннями  - зґвалтування , будь-які примусові дії, 94 (63%) обрали варіант відповіді побиття однією особою іншої  зґвалтування, будь-які примусові дії, 17(11%) - зґвалтування, 1 (1%) – будь-які примусові дії, словесні образи, 13(8 %) вважають такими діями побиття однією особою іншої, зґвалтування, словесні образи,  2(1,5%) опитаних вказали варіант словесні образи та ще 4(2,5%) респонденти обрали «будь-які примусові дії».

Зростання агресивності у підлітковому середовищі зображає одну з найважливіших соціальних проблем нашого суспільства. Підлітковий вік – небезпечний, і разом з цим більш уразливий до негативного впливу.

Аналіз отриманих результатів дослідження свідчить про необхідність посилення просвітницької роботи в навчальних закладах із питань профілактики правопорушень та насилля серед усіх учасників навчально-виховного процесу.

Коментарі
20 Листопада 2016, 20:16
всі розмови в системі бла- бла- бла
20 Листопада 2016, 23:52
...РОЧИТАЙТЕ АБЗАЦ ШО ПОЧИНАЕТЬСЯ СЛОВАМИ"ПІЗНЬО ПОРИ І В РОЗВАЖАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ...." хТОСЬ ЩОСЬ ЗРОЗУМІВ?оТО ПРИСАКИ!
21 Листопада 2016, 15:21
&quot;Не старайтесь виховати, змінити дитину,-вона все-одно буде подібною на вас-батьків. Краще виховайте, змініть себе&quot;-сказав один мудрий чоловік. <br/>Неповнолітнім заборонено продавати алкоголь, а дорослим батькам можна і навіть дуже треба? Неповнолітнім заборонено матюкатися, битися, красти,- а батьки матюжаться на кожному кроці, тато б'є маму або мама тата, і тихенько підкрадають: то бензин на роботі, то покупців в магазині.<br/>Профілактику, пропаганду моралі потрібно проводити, перш за все, серед дорослих. Але ж ми все знаємо і нас вчити не потрібно. <br/>А на рівні держави: по телебаченню, в дитячих садочках, школах, на гуртках, підприємствах абсолютно немає пропаганди моралі, здорового способу життя, чистоти спілкування. Швидше всього все робиться навпаки.<br/>І звичайно, що за допомогою одного &quot;круглого столу&quot; ми нічого не вирішимо...
24 Листопада 2016, 21:39
уточніть будь-ласка який саме магазин в Копачівці про це мають знати всі батьки.Таке приховувати неможливо.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром