Як підприємець з Рожища створив фермерське господарство

23 Липня 2019, 15:28
8221

У травні 2012 року Сергій Новосад з Рожища заснував власне, а згодом – сімейне підприємство.

Родина, зваживши усі «за» і «проти», почала займатись саджанцями, розповідають на сторінці Волинського обласного центру зайнятості у Facebook.

Нині діяльність підприємства – це реалізація високоякісних саджанців як плодово-ягідних, так і декоративних рослин, привезених із елітних паспортизованих господарств Польщі, Нідерландів та Німеччини. Такий посадковий матеріал характеризується генетичною чистотою, відсутністю захворювань під час вирощування, високим ступенем приживання.

Спектр практично необмежений: це як оптова, так і роздрібна торгівля молодими рослинами малини, полуниці, смородини, порічки, аґрусу, а також плодових дерев – вишні, черешні, яблуні, груші, персика, нектарина, абрикоса, сливи, горіха волоського. Одночасно підприємці вирощують лікарські рослини та реалізовують засоби захисту рослин.

7 років тому Сергій Новосад і не думав, що з малого підприємця виросте й створить фермерське господарство «Розсадник Новосад». Тепер родина реалізовує не лише товар, а й надає методичні та дорадчі консультації щодо посадки, догляду, вирощування рослин.

«Пан Сергій – передусім популяризатор українського на Заході, а західного – в Україні. Для тих, «хто в темі», селекціонер – лоцман у галузі ягідництва. Він організовує та проводить цікаві міжнародні екскурсії рейтинговими розсадниками Європи», – йдеться у повідомленні.

Зі слів пана Сергія, ягідництво – одна з галузей, яка продовжує приносити стабільний прибуток і на сьогодні досить перспективна.

Приватний підприємець разом із родиною успішно продовжує розвивати свій бізнес не тільки на теренах Рожищенського району, але й за його межами. У співпраці із районною філією Волинського обласного центру зайнятості семеро рожищан отримали роботу з гідною заробітною платою. А ще пан Сергій – постійний спікер на навчальних семінарах, які проводять у рамках проекту «Територія майстерності». Підприємець ділиться досвідом із ягідниками-початківцями. В них багато мрій, ідей та сподівань.

Коментарі
23 Липня 2019, 21:17
Цей підприємець пише що його посадковий матеріал характеризується відсутністю захворювань.То чому на його підприємстві “Розсадник Новосад” запровадили карантин?<br/>https://rozhyshche.rayon.in.ua/news/159484-u-seli-malinivka-zaprovadili-karantinnii-rezhim
23 Липня 2019, 21:34
Вірно зробив. Давно потрібно було не триматися за безверхого, а займатися своїм, тим до чого душа лежить.
24 Липня 2019, 00:14
Ярий Ігор - ти олень!!!<br/>Карантин не на усе господарство.<br/>P.S. Коли ти, Ярий, уже захлинешся своєю заздрісною жовчю???<br/>P.P.S. Ярий, тепер ходи і дивись під ноги.
24 Липня 2019, 02:00
Повірте, якби перевірили у кожного город, присадибну ділянку чи поле в Рожищенському районі - у КОЖНОГО б ввели карантин. Цей карантин стосується при вирощуванні певної категорії рослин, які не є в списку цікавих для розсадника. Але ж усім потрібно щось гадати, от і чіпають людей, які працюють... Бо ж не має про кого писати...
24 Липня 2019, 15:36
Я не Ярий Ігор і з цим оленем немаю нічого спільного.Лише написав що цей підприємець розповсюджує неправдиву та недостовірну інформацію. Цікаво в кого це так бомбить пукан?)))
25 Липня 2019, 02:11
Купував торік в жовтні саджанці в цих фермерів. З 20шт прижилось одне деревце. Коренева система була дуже сильно обірвана при викопці саджанців доя продажу. Нікому НЕ РАДЖУ купувати саджанці з пересилкою а тим більше по предоплаті
25 Липня 2019, 14:42
Які саме ти саджанці дерев купував в цих фермерів, можеш сказати?
26 Липня 2019, 16:45
Думав Новосад нормальний чел, а оказується любові до фермерствп немає, натомість є любов до грошей
13 Серпня 2019, 17:35
Віталік Войтович - сам послід оленя! Ти своїм кізяком замість мозку не можеш зрозуміти,що мені не потрібно тут писати під різними ніками? Все що я про тебе телепня думаю ,я написав у фейсбуці.<br/>Як їдеш по Рожищі не забувай на штир закладати сідло,а то їздиш і кайфуєш.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром