Іменинники, свята і події цього дня

19 Листопада 2016, 07:00
1225

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 19 листопада. Нехай цей прекрасний день подарує вам мир у душах і затишок в оселях.

Сьогодні відзначають День працівників гідрометеорологічної служби, День скловиробника.

Іменини святкують: Герман, Павло, Олександра, Клавдія.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії:

1921 — декретом Ради Народних Комісарів УСРР був створений Укрмет — центральна метеорологічна служба республіки. Цей день відзначається як День працівників гідрометеорологічної служби України.

1941 —радянські війська залишили з боями районний центр Яма Сталінської області.

1942 — почався контрнаступ радянських військ під Сталінградом, під час якого було оточено 22 німецькі, італійські та румунські дивізії (понад 330 тис. солдатів і офіцерів)

1943 — німецькі війська повторно захопили місто Коростишів Житомирської області.

1944 — шляхом об'єднання місцевих комуністичних організацій створено Комуністичну партію Закарпатської України. Першим секретарем ЦК було обрано Івана Туряницю. Партія виступила ініціатором приєднання Закарпатської України до УРСР, а також декретів про перехід влади у Закарпатті від Чехословаччини до уряду Закарпатської України.

1989 — З цвинтаря концтабору біля с. Кучине Пермської області, Росія, на Байковому кладовищі м. Києва перепоховано тлінні рештки членів Української Гельсінкської групи: Василя Стуса, Юрія Литвина, Олекси Тихого.

1997 — почалася експедиція міжнародного екіпажу на борту американського космічного човна багаторазового використання «Колумбія», у якій разом із космонавтами з США та Японії брав участь перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

2003 — парламентські фракції «опозиційної четвірки» — Компартії, Соцпартії, блоку Юлії Тимошенко і блоку «Наша Україна» підписали декларацію про спільні дії. У документі наголошується на необхідності проведення наступних парламентських виборів винятково на пропорційній основі, а також на необхідності здійснення політичної реформи.

2004 — у «Будинку з химерами» архітектора Владислава Городецького, що на вулиці Банковій у Києві, урочисто відкрили музейно-культурний центр «Шедеври мистецтва України».

2012 — в Україні набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс.

Усміхніться

***

— Люба, президентом США вибрали таки Трампа.

— Шкода Гіларі, вона так і не змогла помститися своєму чоловікові в Овальному кабінеті.

***

— Як психоаналітик визначає, що його відвідувач насправді хворий?
— Дуже просто: тільки закінчений псих платитиме сто баксів за годину.

***

— Дівчино! Можливо, я помиляюсь, але мені здається, що ви неприступна фортеця!
— Це залежить від того, яким калібром ви спробуєте її атакувати…

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39