У Луцьку покажуть фільм польською з українськими субтитрами

20 Липня 2019, 15:08
Кадр із фільму 1826
Кадр із фільму

В рамках проекту «Дискусійний кіноклуб «Плеограф» в Луцьку» відбудеться показ стрічки «Птахи співають в Кіґалі», який Йоанна Кос-Краузе створила разом зі своїм чоловіком Кшиштофем Краузе.

Захід відбудеться 22 липня, о 18:30, у кінотеатрі Multiplex (РЦ «Промінь», просп. Президента Грушевського, 2).

У фільмі йдеться про страшні події 1994 року. Після того, як в Кіґалі був збитий літак президента Руанди, почалися заколоти між племенами Тутсі і Хуту. Протягом наступних 100 днів від рук терористів гине близько мільйона людей.

Свідком тодішніх подій є Анна – польський орнітолог, яка приїхала в Африку, щоб проводити дослідження зменшення популяції сипів в Руанді. Коли починається геноцид, полька рятує від смерті молоду дівчину з племені Тутсі – Клавдіну. Анні вдається організувати для неї втечу до Польщі. Після приїзду до країни жінки пробують розвіятися від кошмару, який їм довелося пережити, але вони не можуть звикнути до рутини щоденного життя. Одного дня Клавдіна вирішує повернутися на вітчизну. Анна вирушає з приятелькою в незвичайно емоційну подорож до самого серця Африки. 

Що приготувала для жінок доля? Які перешкоди лежать на шляху кожної? Чи встоять вони перед силою зла, яке незалежно від місця їхнього перебування, чекає на них у засідці? Про все дізнаємось після перегляду фільму. Церозповідь про справжню дружбу, прощення і силу природи.

Захід розпочнеться зі вступної лекції представника Центру кінокультури «Zorza» (Холм, Польща) Пьотра Стемальщука. Після перегляду відбудеться обговорення фільму, під час якого кожен зможе поділитися враженнями від побаченого.

Довідково:

Проект «Дискусійний кіноклуб «Плеограф» в Луцьку» впроваджується за аналогією до дискусійних кіноклубів, які з 1956 року діють в Польщі. Формат події передбачає 3 складові: коротка лекція від кінокритика, представника знімальної групи про режисера і процес та контекст створення стрічки, перегляд картини польською мовою з використанням субтитрів українською, дискусія.

Реалізує проект Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. Як організатори Дискусійного кіноклубу в Луцьку та волонтери до проекту долучені студенти-полоністи Факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки та ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль». Українські субтитри надає Польський інститут в Києві. Сторінка проекту у Facebook: https://www.facebook.com/klubkinolutsk.  

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024