Свіжий номер тижневика «Сім’я і дім» уже чекає на Вас!

17 Листопада 2016, 13:30
1478

Черговий випуск улюбленого тижневика «Сім’я і дім» уже в усіх кіосках преси!
У номері газети від 17 листопада читайте:
– Вдень працювала колгоспницею-ланковою, а вночі годувала повстанців УПА столітня старожилка з Луцька Євдокія Купира. Жінка, якій нещодавно сповнився 101 рік – при добрій пам’яті та веселому настрої. Хіба що чує гірше, але то не біда, коли діти, внуки і правнуки поряд. Каже, рецепт її довголіття криється в невтомній праці. А ще жінка сприймає життя з оптимізмом, хоча за довгі роки довелося пережити жахливу війну, переслідування з боку таємних спецслужб і нічних лісових гостей. 
Заодно в «Сім’ї і дому» знайдете ще одну розповідь про старожилку з Рожища – 90-літня колишня хуторянка пригадує про голодомор, коли люди їли дохну конину.
– Збудував теплицю з пляшок знаний у Любомльському районі справжній господар Степан Солодуха. Не через дефіцит цегли, а для експерименту, бо справжній раціоналізатор. До всього, на своєму обійсті чоловік посадив три тисячі плодових саджанців і дві тисячі кущів троянд. До всього, в незвичайній будівлі вигадливий Степан виростив екзотичне ківі – тепер чекає, як дозріє, щоб пригостити заморським фруктом свою доньку – в Луцьку працює начальником поліцейської прес-служби.
– Увесь свій вік прожив без світла самотній 70-річний Панас Ковальчук із Камінь-Каширського району. Ще за радянських часів енергетики обійшли стороною його хату, бо живе на хуторі. Так зостався без струму, лягаючи спати, як тільки стемніє. Діда кілька разів ледь не палками гнали жити в село. Однак волелюбний хуторянин досі тулиться в тісній хатині серед лісу. 
– Чи знали ви, що коптити свинину, телятину чи птицю потрібно виключно на дровах плодових дереві? І що можна вмить зіпсувати цю смакоту, якщо до коптильні потрапить бодай одна хвойна гілочка? Якщо ні – то читайте публікацію «М'ясо коптити – то вам не варити» в черговому номері «Сім’ї і дому». Бувалий майстер коптильних справ Іван Соляник з Ратного повідав рецепти правильного копчення харчів – від курячої спинки до дичини. Чоловік розповів, як правильно готувати маринад, на якому полум’ї треба готувати м'ясо і скільки часу потрібно вимочувати дикого кабана.
– Також у газеті знайдете розлогі матеріали про бюджетні державні фінанси і гроші об’єднаних громад Волині. Що очікувати після підвищення мінімальних зарплат до трьох тисяч 200 гривень? Скільки нових місць у дитсадках краю з’явиться після ухвалення обласного бюджету і на чому возитимуть до школи волинських школяриків – читайте в цьому номері «Сім’ї і дому».
Традиційно в газеті – новини Волині, життєві історії, рецепти, кросворд, гороскоп, анекдоти, прогноз погоди, програма телепередач і багато приватних оголошень. 
Купуйте! Передплачуйте! Читайте! Не пропустіть!


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024