«Вітаміни в українців під ногами, але держава цього бачити не хоче», – кандидат від «Самопомочі» Руслан Хомич

17 Липня 2019, 10:23
3113

Крім волонтерської підтримки військових, кандидат в народні депутати від «Самопомочі» Руслан Хомич уже багато років займається соціальними проектами. Для нього важливо, аби вирощена його руками екологічно чиста та якісна продукція потрапляла на столи дитячих будинків, в медичні заклади. 

А підтвердженням того, що українська продукція дійсно якісна та екологічно чиста, свідчить той факт, що кілька років тому сік Рожищенського консервного заводу, який був перероблений із вирощеної у господарстві Руслана Хомича моркви, отримав гран-прі на Зеленому тижні в Берліні. Німці відібрали тоді 5 тисяч банок, провели експертизу і, як результат, продукт визнали натуральним, екологічно чистим. Так би мовити, без емульгаторів, барвників, стабілізаторів.

Сік Рожищенського консервного заводу, який був перероблений із вирощеної у господарстві Руслана Хомича моркви, отримав гран-прі на Зеленому тижні в Берліні.
Сік Рожищенського консервного заводу, який був перероблений із вирощеної у господарстві Руслана Хомича моркви, отримав гран-прі на Зеленому тижні в Берліні.

Руслана Хомича, як сільгоспвиробника, турбує той факт, що на рівні держави нічого не робиться, аби вирощені на українських полях овочі та фрукти з величезним набором вітамінів мали достойне застосування в харчуванні та лікуванні дітей. 

Як приклад навів факт. Той же моркв’яний сік, розлитий у спеціальні 250-грамові скляні пляшечки, завезли в дитяче онковідділення Національної медичної академії України. Хворим дітям два рази в день – вранці і ввечері – давали по 250 грамів. Паралельно медики стежили за реакцією організму. Результат не забарився – 15 днів вживання морквяного соку повністю виводить з організму всі важкі метали. Навіть книгу з цього приводу видали. 

«А де держава? Де Верховна Рада? Де Кабмін? – запитує Хомич. – Навіщо витрачати мільярди на медикаменти, коли можна замовити у консервного заводу його продукцію і віддати її на дитячий заклад, в школи. Для держави це копійки, а результат – чиєсь врятоване життя. Як ви думаєте, чому японець вранці, в обід і ввечері дає дитині сире яйце перепілки? Великий вміст йоду. І ця дитина здорова. А потім нація здорова. Японці знайшли гроші на яйце перепілки, а ми на екологічно чистий, корисний морквяний сік – ні. Виділяємо мяльярди на агрохолдинги, що будують курники, а потім всі дихають смородом, а на корисну продукцію для дітей грошей не можемо знайти».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024