Руслан Хомич: Держава зобов'язана надавати селянам дешеві кредити

16 Липня 2019, 15:52
3072

Вважає голова Асоціації фермерів Волині, кандидат в депутати ВР від «Самопомочі» Руслан Хомич.

Фермер пояснює, чому необхідно створити державний земельний банк і забезпечити фінансування під заставу земельних ділянок.

«У  законодавчій базі України про обіг земель сільськогосподарського призначення має бути чітко визначено: держава зобов’язується забезпечити кредитування фізичних осіб, – говорить кандидат у народні депутати. – Для цього необхідно створити державний земельний банк і забезпечити фінансування під заставу земельних ділянок. Приміром, якщо земля коштує 100 тисяч доларів, фермеру дають 100 тисяч на 15 років під дуже низькі відсотки, приміром, під три проценти річних. Чому так? Тому, що земля дає один врожай в рік і залежить він напряму від погодних умов. Ніхто не програє, земля все одно буде дорожчати».

Чоловік пояснив своє рішення балотуватись у нардепи.

«Чому я іду в парламент? Тому що, переконаний, якщо представників сільського господарства не буде у Верховній Раді, нам не добитись того, аби держава повернулась обличчям до селян-одноосібників та фермерів. Нас і надалі будуть обманювати, в той час як великі агрохолдинги «гострять зуби», аби відхопити якнайдешевше і якнайбільший шматок землі», – каже Руслан Хомич.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024