Середня зарплата у Рожищенському районі виросла на 13,3%

11 Липня 2019, 15:23
2184

Голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська провела апаратну нараду.

Засідання відбулось у четвер, 11 липня.

Про рівень середньомісячної заробітної плати в районі та заходи його підвищення доповіла начальниця відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Воробей.

Посадовиця проінформувала, що середньомісячна заробітна плата штатних працівників району за січень-березень 2019 року зросла, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 13,3% і становить 6864 гривні.

За підсумками І кварталу за рівнем середньомісячної заробітної плати район займає п'яту позицію серед 16 районів області.

Для забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, у районі утворена та діє міжвідомча робоча група. На її засіданнях заслуховуються керівники підприємств та організацій, де працівникам виплачували заробітну плату меншу мінімальної.

Одним із важелів впливу на розмір та своєчасність виплат заробітної плати є чисельність охоплення працюючих колективно-договірним регулюванням. Управління соціального захисту населення проводить повідомну реєстрацію колективних договорів, укладених між керівниками підприємств та їх працівниками. Обов’язковою вимогою, яка ставиться працівниками відділу праці та трудових відносин до даних нормативно-правових документів, є рівень заробітної плати, який повинен бути не нижче законодавчо встановленого розміру та чітко зазначені дні її виплати, а також відповідальність керівника за несвоєчасну виплату заробленого працівникам. У 2018 році зареєстровано 22 колективних договори, змін та доповнень до них з початку 2019 року – 16.

Коментарі
12 Липня 2019, 04:14
Невже безверхий теж підняв? Світ зійшов з орбіти, зірки посипались, всі тварини в лісі здохли
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024