Шкільний учитель не може бути репетитором, – міністерка освіти

06 Липня 2019, 12:25
Репетитор 2597
Репетитор

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич наголосила на тому, що вчитель, який працює в школі, не може бути репетитором. Це вважається порушенням.

Про це головна освітянка країни розповіла в інтерв’ю Високому Замку.

«Ми підготували листи Міністерства освіти і розіслали їх по школах. Це непедагогічно і це порушення. Тобто вчитель, який безпосередньо вчить дитину в школі, не може бути репетитором – це конфлікт інтересів», – підкреслила Гриневич.

Читати також: Депутати звернулись до Міністра освіти: у районі на зарплати не вистачає майже 6 мільйонів

За її словами, школа може надавати таку платну освітню послугу, як індивідуальне навчання з дітьми. Вона вважається легальною і враховується як урок. Батьки в такому випадку укладають договір з адміністрацією школи про надання платних освітніх послуг.

«Є досвід учнів, що мають дуже високі результати ЗНО, і вони не мали репетиторів. Все залежить від школи, середовища і від наполегливості самої дитини», – додала міністр.

Читати також: З 1 липня розпочалася вступна кампанія до ВНЗ України

Коментарі
06 Липня 2019, 18:38
Вчитель може займатися чим хоче в свій вільний час - хоч індивідуальним репетитерством, хоч плетіння з лози, хоч грою на цимбалах.
06 Липня 2019, 19:13
Конфлікт інтересів полягає в тосу, що вчителю, який у вільний час займається репетиторством, невигідно старатися навчити дитину на уроці. Йому краще лишити її недоученою, а потім, після уроків, вже за додаткові гроші розтлумачити малому всю грамоту. Ти або за школу гаруй, або на вільні хліба йди!
07 Липня 2019, 12:17
А НЕ РОБОТА ВЧИТЕЛЯ, ЯК МИ РАНІШЕ БЕЗ РЕПЕТИТОРІВ НАВЧАЛИСЯ, ПИТАННЯ ПРАВДА? І екзамени здавали і випускні і вступні у вузи, і знання мали — саме тому, що були ВЧИТЕЛІ, а зараз біснесмени, то нехай за репетиторство податки сплачують і всі законом передбачені відрахування, а у школі чесно відпрацьовують свої доволі пристойні зарплати!
08 Липня 2019, 00:11
А чи не здається Вам, що дітвора навчатися не хоче. Батьки не контролюють. А приходить ЗНО , вимушені <br/>репетитова найняти. ПАМ ЯТАЙТЕ - корову можна привести до водопою, заставити пити -- ніколи!!! Так і навчання!!! Репетитор не заставити вчити, він спонукатиме за батьківський кошт!!!!! А не простіше батькам спонукати чад до навчання та не нарікати на ШкОлу!!!
09 Липня 2019, 00:43
Ну якщо дітвора не хоче вчитися шлях для таких дітей один - чемодан, вокзал, в Польщу на трускавку. Чи всі хочуть мати дітей панами?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024