У Свято-Успенському монастирі села Сокіл відбулося богослужіння

06 Листопада 2016, 21:08
7551

У неділю, 6 листопада, в житті вірян УПЦ КП села Сокіл відбулася радісна й довгоочікувана подія.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престол чоловічого монастиря  Успіння Пресвятої Богородиці,  на честь апостола Якова, брата Господнього, та очолив Божественну Літургію.

3

3

Монастир провадить свою діяльність у напівзруйнованому костелі з 2011 року. Відколи Священний Синод затвердив відкриття  чоловічої  обителі, намісником   якої є ігумен  ієромонах  Яків.

1

2

Це була перша Божественна Літургія Архієрейським чином у стінах Сокільського Свято-Успенського монастиря. Радість спільної молитви розділили священики  Рожищенського благочиння УПЦ КП,  ченці чоловічих та жіночих монастирів, а також  представники православної громади Луцька, Рожища і, звичайно, місцеві жителі.

2

Отець Яків вважає цю подію великою милістю Божою. А ще радіє, що в обителі з`явилася незвичайна ікона Матері Божої – Сніжна. Вона є точною копією чудотворного  образу, який багато років тому знаходився  в цьому храмі. В різний час  до Матері Божої Сніжної  молитовно зверталися,  як православні, так і католики з однаковим проханням: захистити від московських загарбників.

4

2

У своїй проповіді Митрополит Луцький і Волинський Михаїл привітав усіх зі святом  й  зазначив, що цей день є не просто воскреснім для цього святого місця, це дійсно велике свято, яке всі присутні підтримали своєю молитвою.

2

2

Історія храму є ілюстрацією історії Волині.  А зараз саме той час, коли Господь дає нам можливість усвідомити, що ми справді українці, що ми справді православні, що ми жителі цієї землі, яку ми любим, яку ми шануємо й яку розбудовуємо.


2

Велику віру Господь завжди бачить і дарує нам по нашій вірі. Ця віра спонукає робити великі справи, ця віра спонукає долати труднощі й не боятися їх, не боятися свого життєвого шляху.  Велика віра – спасає.


2


2

2

2

2

2

3

 

Коментарі
08 Листопада 2016, 00:02
Слава Ісусу Христу. Молодці соколяни. Божої Вам благодаті.
08 Листопада 2016, 15:22
Захоплююсь Вашою мужністю.витримкою .великою вірою.Нехай Господь оберігае Вас у Ваших повсякденних трудах .А храм нехай зустрічае нових парафіян.Божого Вам благословення!
08 Листопада 2016, 22:36
що такі речі відбуваються!!! Дякувати Богу за цю душевну розраду!!!
31 Грудня 2016, 00:08
Спаси Господи за побажання, всім щиро дякуємо за підтримку, просимо молитов ваших за нас, щоб Господь і надалі давав нам сили служити вам на славу Божу
06 Квітня 2018, 18:52
Щиро вірю, що вам вдасться відновити цей величний храм. У нас стільки пам'яток в Україні руйнується просто під нашим носом, а все через бездіяльність людей .
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром