Бібліосіті: що читають рожищенці?

05 Листопада 2016, 19:25
1517 Джерело: knig.org.ua

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У суботу, 5 листопада, ми зателефонували до рожищенців та поцікавилися, яка література їм до вподоби.

Завідувач бібліотеки в Рожищенському коледжі ЛНУВМ та БТ ім. С. З. Гжицького Інна Лукашук: «Читаю дуже багато, адже працюю в бібліотеці. Перечитую книги сучасних українських письменників. Наприклад, Люко Дашвар «Мати все». Книга мені ця подобається. А, зазвичай, полюбляю читати романи про любов. Також читаю пресу: «Наш край», «Експрес», «Волинь», «Волинські новини» та інтернет-видання «Район.Рожище». Тобто поєдную художню літературу з новинами».

Кобченський сільський голова Віталій Клімук: «Читаю, зазвичай, газети «Наш край», «Сім’я і дім», «Волинь». А ось на художню літературу бракує часу, адже є багато іншої роботи».

Начальник відділу з питань організаційного забезпечення діяльності Рожищенської районної ради Олександр Івашин: «Художню літературу давно вже не читав. Як був молодший, то читав набагато більше. Зараз віддаю перевагу телебаченню, новинам. Перечитую друковану пресу «Експрес» і «Волинські новини». З інтернет-сайтів читаю «Українська правда», «Район.Рожище», «Волинські новини». Також моє хобі – це риболовля, тому перечитаю різну літературу щодо неї.

Колись, як багато читав, то захоплювався детективами та фантастикою. Наприклад цикл книг «Заборонена реальність» Василя Головачова перечитав весь. Книги ці про боротьбу зі злом. Вони спонукають не робити це зло іншим людям».

Підмінний вихователь в Топільненському дитячому садку «Сонечко» Світлана Ткачук: «З художньої літератури зовсім мало читаю, хоча б хотілося більше, та не маю часу. Зазвичай, читаю те, що стосується роботи. Наприклад, підшуковую матеріал, аби організувати якесь свято. Але нещодавно читала книгу «Корольок – пташка співоча». Автор – Решат Нурі Гюнтекін. Цікава книга.

Дуже хотілося б зараз прочитати щось з української літератури, яку вчили у школі, та, на жаль, немає часу. Також перечитаю газети: «Волинські новини», «Наш край». Їх я виписую додому».

Викладач Рожищенського коледжу ЛНУВМ та БТ ім. С. З. Гжицького Василь Грицай: «Нещодавно прочитав книгу «Покров». Автор – Люко Дашвар. Ніколи б не подумав, що авторка так могла написати. Книга має 11 розділів. Вона насичена закрученими сюжетами, дуже неординарна.

Найкраща книга «Танго смерті» Юрія Винничука. Це роман. Події у ньому розгортаються у двох зрізах: у довоєнному Львові і під час Другої світової війни. Також подобається книга Володимира Лиса «Століття Якова». Фільму не бачив, а книгу читав. Взагалі, не люблю читати книги з місцевими діалектами. Але от зі «Століттям Якова» помаленьку справився. Спочатку було важко читати, та потім все пішло добре – звик».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024