Як виборцям Рожищенського району змінити місце голосування

05 Червня 2019, 15:27
1605

Розпочався виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України, що відбудуться 21 липня.

Щоб не втратити свій голос, виборцям, які у день виборів будуть у відпустці, відрядженні, на лікуванні тощо, тобто не будуть знаходитись за своєю виборчою адресою, тимчасово переміщеним громадянам, законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування, не змінюючи виборчої адреси. Про це поінформували у Рожищенській РДА.

Для тимчасової зміни місця голосування виборець може звернутися із відповідною заявою до органу ведення Державного реєстру виборців за вказаним у цій заяві місцем перебування виборця в день виборів або за виборчою адресою заявника, яка визначається відповідно до статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців».

Мотивація тимчасової зміни місця голосування зазначається лише у заяві виборця, примірний зразок якої встановлено у додатку 2 до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893. Зазначена мотивація може бути викладена, зокрема, у такій формі: «за сімейними обставинами», «у зв’язку з відрядженням», «у зв’язку з виробничою необхідністю», «за місцем роботи», «за місцем навчання», «за місцем фактичного проживання», «у зв’язку із відпусткою», «у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням», тощо.

У разі якщо виборцю на період проведення позачергових виборів народних депутатів України тимчасово змінено місце голосування поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру у графі «Примітки» робиться відмітка «Отримує лише бюлетень для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі». Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування, а саме виборчу дільницю. Про це їм буде видано посвідчення, яке потрібно пред’явити у день виборів членам дільничної виборчої комісії.

Також всі члени дільничних виборчих комісій подають заяви у відділ ведення Державного реєстру виборців про тимчасову зміну місця голосування для включення їх до списку виборців на тій дільниці, де вони будуть працювати у день виборів.

Всі ці заяви приймаються щоденно до 15 липня.

Усіх, кому треба змінити місце голосування, чекають у відділі ведення Державного реєстру виборців за адресою: місто Рожище, вулиця Драгоманова, 2, щоденно, з 8.00 до 17.00, у п'ятницю з 8.00 до 16.00. Контактний телефон: 2-47-91.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024