Про футбол: як грають команди в області та перебіг чемпіонату району

01 Червня 2019, 11:16
4781

На футбольних полях Волині вже другий місяць вирують футбольні баталії. Обидва представники району виступають з перемінними успіхами: є звитяги, але бували і доволі провальні ігри.

Спочатку про результати ФК «Рожище», який доволі непогано провів осінню частину сезону. Містяни стартували перемогою над Ківерцями (3:0), непогано зігравши в Іваничах (0:0), вдома ледь не відібрали очки в самого Ковеля (1:2). Потім був провал в Нововолинську – 1:7, програш ЛСТМу – 1:3, і перемога з таким же рахунком над «Надією» з села Хорів.

Нічия в «дербі» з Копачівкою 1:1 поки лишається останнім позитивним результатом в турнірі. Програші Боратину і «Вотрансу» з однаковим рахунком (1:4), а також Горохову (1:2), відкинули команду міста Рожище аж на 12 місце при 14 учасниках.

Проте в новачків обласної першості гарний графік на кінцівку турніру – домашня гра з невмотивованим ВІКом, виїзд до абсолютного аутсайдера «Стиру» з Маневиччини, а вже цими вихідними гра в Лищі проти «Фенікса». У середу Рожище програло матч 1/8 фіналу Кубка Волині в Любешеві проти першолігової «Прип'яті».

Про результати «старожила» Чемпіонату Волині – копачівське «Торпедо». Клуб, який вже сьомий рік поспіль представляє район в обласних змаганнях, переживає зміну поколінь, а відтак – кадрову кризу. У різні роки команда посідала 4-5 місця в Чемпіонаті, минулого року завоювала «бронзу», нині «забуксувала» всередині турнірки – поки 7 місце.

Стартувавши в квітні з чотирьох перемог (3:0 над ВІКом, 3:1 над «Стиром», 2:0 в Ківерцях і 4:3 в Іваничах), здобувши нічиї (0:0) з потужним ФЦ «Ковель» і 1:1 з Рожищем, копачівський клуб відверто посипався – програші командам з топ-четвірки («Шахтар», ЛСТМ, НФК «Боратин») ще можна якось зрозуміти. А от як вигравати 3:0 після першого тайму і програти в підсумку 3:5 середняку змагань з Локач, досі залишається загадкою. 

Втім, у «торпедівців» є ще три гри, щоб бодай на одну сходинку покращити турнірне становище. У суботу, 1 червня, команда гратиме в Горохові з прямим конкурентом за 6 місце, пізніше прийматиме лідера чемпіонату «Вотранс» і завершить турнір  домашньою грою проти «Фенікса».

Районні змагання. У квітні команди відкрили сезон-2019 першим етапом районного Кубка. У всіх парах «фаворити» успішно здолали опонентів. Духче без проблем двічі обіграло команду Дубища, Копачівка те саме зробила з об'єднаною командою Любча та Рудки під назвою «Єдність». Топільне і Рудня свої виїзні матчі проти Кременця і Переспи відповідно зіграли внічию, але вдома проблем не мали. Таким чином, саме «Торпедо», Духче, Топільне і КСПТ стали півфіналістами турніру і по закіченні першого кола чемпіонату району, визначать пару фіналістів.

У Чемпіонаті до вищеназваних команд приєднався ще й девятий учасник – ФК «Радошин» з Голобської ОТГ.  Саме він відкривав чемпіонат в Топільному грою проти місцевої іменитої команди. Гра завершилась перемогою господарів 2:1.

Та вже в двох наступних турах Топільне втратили очки – бойова нічия в Духчі (1:1) і сенсаційний програш вдома ще одному новачку турніру Дубищу (2:3). Духче перемогло «Єдність» (4:1) і знову «мир» (1:1) вдома проти Радошина. Кременець після перемог над Дубищем (2:0) і Переспою (2:1), розгромно (1:5) поступився Рудні, яка напередодні програла омолодженому «Торпедо» (2:3).

«Єдність» програла в Дубищі (1:3), а в дербі з Переспою вийшла переможцем (4:1). Після трьох турів по 6 балів набрали Кременець та Дубище, але про саму таблицю можна буде говорити пізніше, коли будуть дограні пропущені матчі. Цими вихідними Радошин зіграє в Дубищі, КСПТ прийме «Єдність», а Переспа – тополян. У Копачівці відбудеться «дербі» місцевої ОТГ – Копачівка проти Кременця. То ж вболівальників знову чекають нові футбольні перипетії.

Федерація футболу Рожищенського району

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024