Про тверде паливо та субсидії говорили під час апаратної наради в РДА

27 Жовтня 2016, 10:00
2343 Джерело: rozhadm.gov.ua

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ярослав Фандич під час апаратної наради в РДА доповів про забезпечення твердим паливом пільгових категорій громадян. Повідомляється на офіційному сайті Рожищенської райдержадміністрації.

За словами Ярослава Євгеновича, станом на 1 жовтня 2016 року охоплено житловими субсидіями на придбання твердого палива та скрапленого газу 1465 домогосподарств району, призначено субсидії на суму 1 810 831 грн (якщо в 2015 році всього звернулося 1433 особи та виплачено на суму 1 699 721 грн).

Незважаючи на відсутність обласного та районного розпорядження щодо безоплатного забезпечення пільгових категорій громадян дровами, при співпраці соціальних робітників територіального центру та сільських голів (ГородиніІванчиці, Переспа, Рудня, Ясенівка), 24 ОНГ району отримали безоплатні дрова для своїх потреб.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

Окрім того, працівниками територіального центру постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед пенсіонерів району, які отримують послуги в територіальному центрі, про надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Працівниками відділення соціальної допомоги з 20 жовтня, вдома організовано безпосередньо за місцем проживання прийом заяв та декларацій на отримання субсидій від 251 одинокого непрацездатного громадянина, підопічних відділення.  216 одиноких непрацездатних громадян району отримали даний вид допомоги.

392 непрацездатних підопічних відділення інноваційних та соціально-побутових послуг отримали допомогу в оформленні документів на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

На контролі перебувають більше 500 справ одержувачів субсидії на придбання твердого палива, які отримали субсидію у 2015 році, але не звернулися у 2016 році.

З набранням чинності Постанови Кабінету Міністрів України №540 «Деякі питання надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу», де встановлено граничну ціну на тверде паливо – 2000 грн за 1 тонну, скраплений газ – 200 грн передбачається збільшення звернень потенційних одержувачів житлових субсидій. Тому  потрібно активізувати інформаційну-роз’яснювальну роботу соціальними працівниками. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024