На оздоровлення учасників АТО з району передбачили 140 тисяч гривень

31 Травня 2019, 13:22
Віталій Шварцкоп 2473
Віталій Шварцкоп

Відбулося засідання колегії Рожищенської райдержадміністрації.

30 травня на порядок денний винесли ряд важливих у життєзабезпеченні району питань, повідомляють у РДА.

Про соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їх сімей проінформував начальнику відділу у справах ветеранів, інвалідів та персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Шварцкоп

Посадовець повідомив, що в антитерористичній операції на сході України взяли участь 394 жителі району, з яких: троє загинули під час виконання обов’язків військової служби в ході проведення антитерористичної операції, троє померли в зоні проведення АТО, троє померли після повернення з АТО, четверо отримали поранення, статус учасника бойових дій мають 337 чоловік, інвалідами війни ІІІ групи стали 20 чоловік, ІІ групи – двоє, отримали статус бійця-добровольця 6 чоловік.

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасники АТО прирівнюються до ветеранів війни. За кошти державного бюджету цій категорії передбачається понад 20 різновидів пільг.

Особлива увага приділяється соціальній підтримці сім’ям загиблих при виконанні службового обов’язку в ході АТО. В районі надано статус «члена сім’ї загиблого» чотирьом сім’ям. З 2016 по 2018 роки через районну Програму соціального захисту населення з районного бюджету виплачено 164 тисячі гривень матеріальної допомоги сім’ям загиблих в АТО, з обласного бюджету виплачено 600 тисяч гривень такої допомоги. 

Щороку матері загиблих воїнів оздоровлюються за кошти обласного бюджету протягом 5 днів в санаторіях «Пролісок», або «Лісова пісня» та раз у два роки за кошти держбюджету в санаторіях Мінсоцполітики. За кошти субвенції з державного бюджету придбали житло матері загиблого військовослужбовця та двом сім’ям учасників АТО з інвалідністю другої групи.

З районного бюджету виплатили одноразову матеріальну допомогу по 10 тисяч гривень: 21 демобілізованому, який отримав інвалідність під час проведення АТО; 6 бійцям-добровольцям; 4 пораненим у зоні АТО. 15 учасників антитерористичної операції отримали матеріальну допомогу на лікування.

На оздоровлення учасників АТО у 2019 році передбачили 140 тисяч гривень. Уже скористались своїм правом 5 осіб. Діти учасників АТО також забезпечені безкоштовним оздоровленням та відпочинком. У 2019 році запланували оздоровити 72 дітей.

З початку року послугами районного центру зайнятості скористались 18 учасників АТО, з них: 2 працевлаштовано; 10 перебуває на обліку. Залучено до громадських робіт 1 особу.

Коментарі
31 Травня 2019, 16:49
як харашо звіздить
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50